Loša reklama za hrvatske njegovateljice: Optužena da je ukrala skupe torbice i nakit

Jasmina Grgurić Zanze
11. svibnja 2022.
Novosti
A- A+

Brojne hrvatske njegovateljice pošteno zarađuju svoj kruh skrbeći o starima i nemoćnima u drugim zemljama. Loše svjetlo na njihov posao bacila je jedna 45-goišnjakinja koja je iz kuće u Austriji odnijela predmete vrijedne čak deset tisuća eura.

Ilustracija: Rawpixel

Njegovateljica (45) iz Hrvatske optužena je da je iz kuće osobe o kojoj je brinula tijekom travnja odnijela predmete vrijedne oko deset tisuća eura. Naime, nakon prestanka radnog odnosa 20. travnja u obiteljskoj kući u Klöchu u Austriji, rodbina je primijetila da nedostaju razni komadi nakita i markiranih torbica vrijednih preko 10.000 eura. Obitelj je podnijela tužbu, piše Fenix.

njegovateljica krađa
[VIDEO] Njegovateljica u domu za starije uhvaćena u krađi nakon što je unuk postavio skrivenu kameru

Žena je istražena na novom radnom mjestu u okrugu jugoistočne Štajerske. Pristankom na dobrovoljni pretres, istražitelji su pronašli jednu od ukradenih markiranih torbica. Osumnjičena je tijekom ispitivanja priznala krađu oduzete torbe, ali je negirala povezanost s krađom nakita i ostatka torbica.

Međutim, prolaznici su 2. svibnja u neposrednoj blizini mjesta stanovanja 45-godišnjakinje pronašli paket zamotan u vreću za smeće s natpisom: “Za policiju”. U tom paketu je bilo nekoliko ukradenih markiranih torbica, kao i dio ukradenog nakita. Ostatka ukradenih stvari još uvijek nema, a njegovateljica se u međuvremenu vratila u svoju domovinu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap