Liječnik Trpimir Goluža: Iskra Primorac treba podnijeti ostavku ili je Vlada RH mora smijeniti

Josip Mihaljević
16. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Bivši predsjednik Hrvatske liječničke komore dr. Trpimir Goluža na Facebooku je objavio žestok komentar o ravnateljici REGOS-a Iskri Primorac koja se cijepila preko reda. Smatra da bi Primorac odmah trebala podnijeti ostavku i traži od Vlade RH da ju smijeni s funkcije predsjednice Upravnog vijeća Rebra.

goluza primorac

Foto: dr. Trpimir Goluža i ravnateljica REGOS-a Iskra Primorac | youtube screenshot

Bivši predsjednik Hrvatske liječničke komore Trpimir Goluža, inače liječnik u Petrovoj bolnici u Zagrebu, žestoko je komentirao slučaj prekorednog cijepljenja kod relativno mlade ravnateljice Središnjeg registra osiguranika za koju se već dva dana piše kako se cijepila preko reda i to u trenutku kada se znalo da cjepiva nedostaje. Osim što je ravnateljica REGOS-a, Iskra Primorac je i predsjednica Upravnog vijeća bolnice Rebro odakle dolazi najviše priča o prekorednom cijepljenju raznih poznatih osoba. Uz Iskru Primorac, cijepio se i njen suprug Marko Primorac, profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu koji je ujedno i član Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Središnjem registru osiguranika jučer smo poslali upit je li istina da se Iskra Primorac cijepila i kako joj je to pošlo za rukom, no odgovor još uvijek nismo dobili.

Evo kako je Trpimir Goluža komentirao njen slučaj:

iskra primorac
Teleskop: Preko reda se cijepila i ravnateljica Registra osiguranika Iskra Primorac

“Otimačina cjepiva pod krinkom spašavanja prekobrojnih doza, moralni je sunovrat kvazi društvene elite koji nam u potpunosti objašnjava zašto naše društvo već desetljećima stagnira. Uz ovakvu sebičnu, nesolidarnu, nemoralnu, beskrupuloznu elitu drugačije nam niti ne može biti.

Posebno je obeshrabrujuće kad mlade uzdanice državne vlasti pokazuju takve osobine.

Čin predsjednice Upravnog vijeća KBC-a Zagreb, gđe. ISKRE PRIMORAC, mlade žene koja je zloupotrijebila vlastitu poziciju moći i ne samo sebi veći  svom suprugu osigurala cijepljenje mimo utvrđene liste prioriteta u ustanovi na čijem je čelu, zaslužuje ne samo moralnu osudu već joj nalaže i promptno napuštanje iznimno odgovorne funkcije.

Svojevoljno, neopozivom ostavkom, ili smjenom od strane Vlade RH koja ju je i imenovala predsjednicom Upravnog vijeća.

Svaki drugi epilog osim razrješenje gđe. Primorac pokazat će izrazitu nespremnost države da uspostavi poželjne obrasce primjerenog i društveno odgovornog ponašanja ljudi koji bi trebali štititi državne interese i zalagati se za opće dobro”, napisao je Goluža na svom Facebook profilu.

 

“DA SE NE BACI!”

Otimačina cjepiva pod krinkom spašavanja prekobrojnih doza, moralni je sunovrat kvazi društvene elite…

Posted by Trpimir Goluza on Monday, 15 February 2021

Liječnik Trpimir Goluža: Iskra Primorac treba podnijeti ostavku ili je Vlada RH mora smijeniti
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap