Liječnik se vratio iz mirovine kako bi liječio zaražene pa se sam zarazio i umro

Jasmina Grgurić
30. siječnja 2020.
Novosti
A- A+

Koronavirus dosad je u Kini usmrtio 170 ljudi, a među njima je i umirovljeni 62-godišnji liječnik iz Wuhana, žarišta epidemije. On se vratio iz mirovine na posao kako bi liječio zaražene, no to se pokazalo kobnom odlukom jer se vrlo brzo sam zarazio i umro.

operacija kirurg

Foto: Unsplash

Liječnik iz Wuhana, Linag Wudong (62), vratio se iz mirovine kako bi spašavao zaražene koronavirusom no ubrzo se i sam zarazio, a preminuo je u subotu ujutro, pišu 24 sata.

Osim njega, preminuo je još jedan liječnik, Jiang Jijun koji je umro od srčanog udara dok je liječio zaražene, ali nije poznato je li on žrtva virusa ili je doživio infarkt zbog iscrpljenosti. Ova dva nemila događaja zbila su se još na samom početku epidemije. U međuvremenu, koronavirus je usmrtio 170 ljudi, više od 6.000 je povrđeno zaraženih osoba, dok su milijuni u karanteni zbog opasnosti od zaraze.

Koronavirus odnio 130 života, više od 6.000 zaraženih, Kina gradi nove bolnice

Epidemija poprima sve veće razmjere pa se tako već proširila na ostale zemlje. Tako je troje od 206 Japanaca prebačenih u srijedu iz Wuhana zaraženo koronavirusom, dok je dvoje odbilo testirati se, objavile su danas japanske vlasti. Tamošnji  ministar zdravstva Katsunobu Kato pred parlamentarnim odborom pojasnio je da je samo jedna osoba razvila simptome, dok druge dvije nisu.

Zaraženi su smješteni na posebnom odjelu u bolnici u Tokiju, a ukupno je u bolnici zadržano 15 osoba zbog sumnje. U Japan je vraćeno oko 400 osoba, a želju za povratkom izrazilo ih je još nekoliko stotina. Ta zemlja sada ima potvrđenih 11 slučajeva zaraze.

Zatvaranje granice s Kinom najavila je Rusija kako bi zaustavili širenje virusa. Također, prve slučajeve zaraze smrtonosnim koronavirusom potvrdili su i Indija i Filipini.

Liječnik se vratio iz mirovine kako bi liječio zaražene pa se sam zarazio i umro
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap