Legendarni Robert Redford snimio posljednji film i otišao u zasluženu mirovinu

Josip Mihaljević
2. veljače 2019.
Novosti
A- A+

Proslavljeni hollywoodski šarmer Robert Redford (82) otišao je u zasluženu mirovinu. Njegov posljednji film “The Old Man & the Gun” izašao je krajem 2018. godine, a može se reći da je otišao sa stilom. Čovjek je osvojio gotovo sve što se moglo osvojiti od nagrada, a glumiti je počeo još u 50-im godinama u ‘Zoni sumraka’.

robert redford

Foto: Robert Redford | Youtube screenshot

Glumac, redatelj, dvostruki osvajač Oscara i jedan od najutjecajnijih ljudi u filmskoj industriji, Robert Redford, odlazi u mirovinu.

Njegov posljednji film uživa visoke ocijene od strane kritičara, a on je u njemu glumio stvarnog lika – Forresta Tuckera, 70-godišnjaka koji je uspio pobjeći iz jednog od najpoznatijih američkig zatvora San Quentina. Film mu je zaradio i nominaciju za Zlatni globus, no nije ju osvojio, piše Večernji list.

“Jednostavno sam se umorio. Teško mi je sjediti na setu i čekati svoju scenu, pogotovo u ovim godinama kada me više veseli imati svoj mir i ne biti ovisan o ikome. Draže mi je posvetiti se nečemu produktivnijem, cijeli se udubiti u to, tako da ću se fokusirati na režiju”, izjavio je Redford.

Francuzi će mu u veljači uručiti počasnog Cesara, njihovu inačicu Oscara. Nadaju se da će se majstor velikog ekrana ipak predomisliti i glumiti još koji puta, no Redford je prilično jasan:

“Nikad ne reci nikad, iako sam poprilično siguran da bi se trebalo dogoditi čudo da ponovno glumim. Jedan od razloga da se umirovim je i taj što ovaj posao radim od svoje 21. godine, što je sasvim dovoljno za jedan životni vijek”, skromno je priznao glumac.

Redford je počeo glumiti krajem 50-ih godina prošloga stoljeća, a prva epizoda je emitirana na televiziji 1960. godine. Nakon nekoliko zapaženih nastupa na televiziji, dobio je ulogu na velikom platnu u sada već kultnom klasiku Butch Cassidy and the Sundance Kid.Kao istinski zaljubljenik u film, zaradu je iskoristio kako bi promovirao nezavisne filmove. Glumac koji je glumio Sundance Kida osnovao je Sundance Institut koji je zatim pokrenuo Sundance Film Festival – jedan od najpoznatijih filmskih festivala diljem svijeta.

robert redford
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap