Lažni mailovi Hrvatskog Telekoma opet stižu: Hakeri traže potvrdu e-mail adrese za dostavu e-računa

Jasmina Grgurić Zanze
1. ožujka 2024.
Novosti
A- A+

Lažni e-mailovi Hrvatskog Telekoma opet su u opticaju. Hakeri traže potvrdu e-mail adrese za dostavu e-računa, no u pitanju je prijevara. Jedan takav mail primili smo danas i sami. Nipošto ne smijete klikati na nikakve poveznice u e-mailu. U tekstu možete vidjeti i kako izgleda jedan takav e-mail, kojeg je na prvu teško razlikovati od mailova koji su autentični.

Ruke umirovljenika tipkaju na tipkovnici prijenosnog računala

Računalo | Foto: Unsplash

Lažni e-mailovi Hrvatskog Telekoma opet su u opticaju. Hakeri traže potvrdu e-mail adrese za dostavu e-računa, no u pitanju je prijevara. Jedan takav mail primili smo danas i sami. Stigao je s adrese [email protected], iz čega se već može zaključiti da ga nije poslao HT.

Mail sadrži karakterističan ružičasti logo kompanije sa slovom T, što može navesti osobu na pogrešan zaključak da je u pitanju autentični pošiljatelj. U sadržaju maila nalazi se poveznica ‘Potvrđujem’ koju nipošto ne smijete klikati. Također, hakeri navode da za sva pitanja preporučuju kontakt chatom, a ta riječ je označena linkom na koji ne smijete klikati. Lažne SMS poruke i mailovi u ime banaka, Hrvatske pošte, o čemu smo pisali ovdje, i ostalih institucija postali su sve češći oblici prijevare pa građani moraju biti na oprezu.

– Poštovani, molimo vas da klikom na poveznicu niže potvrdite da račun ili informacije o računu na broj xxxxx31848 za uslugu Hrvatskog telekoma želite primati u elektroničkom obliku, na e-mail adresu (naziv vaše adrese), piše u prevarantskom mailu u čijem potpisu stoji Hrvatski Telekom.

Ovako izgleda lažni e-mail prevaranata s ciljem da se domognu vaših osobnih podataka i novca.

Lažni e-mail Hrvatskog Telekoma | Mirovina.hr

Lažni e-mail Hrvatskog Telekoma | Mirovina.hr

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap