Kumica na placu otkrila kako pravi džem od jagoda: ‘Ne pokvari mi se nikad’

Ivana Moslavac
22. lipnja 2025.
Novosti
A- A+

Džem od jagoda često mažemo na kruh i palačinke, a kada on nastane u domaćoj radinosti još je posebniji. Kumica na zagrebačkoj tržnici Dolac otkrila nam je recept za džem od jagoda koji joj uvijek uspije i nikad se ne kvari. U njemu uživaju svi, a posebno djeca. Pročitajte i pogledajte savjet kumice i napravite svoj džem.

Savjet kumice o džemu od jagoda

Savjet kumice za džem od jagoda | Foto: Mirovina.hr

američke palačinke | Foto: Mirovina.hr
Bakina kuhinja: Slasne američke palačinke zasladit će vaš doručak

Džem se razlikuje od marmelade uglavnom po tome što se pravi samo od jedne vrste voća, točnije od cijelih plodova ili većih komada koji se moraju vidjeti. Kako pekmez, marmelada i džem nisu isto, možete pročitati ovdje. Kumica na Dolcu otkrila nam je kako joj džem od jagoda uvijek uspije i dugo ostane svjež.

– Ja ih lijepo prokipim, prokuham i onda uvijek moram pasirati radi onih koštica sitnih, radi djece. I onda stavim šećer i još malo njih da kipe. Onda ih lijepo u flašice vruće stavim i ne pokvari mi se nikad, otkrila nam je recept za džem od jagoda jedna od kumica na Dolcu.

Džem mažemo na kruh i palačinke, a jedan je od sastojaka i za neke kolače. Osim običnih palačinki, popularne su i američke palačinke koje se svojom veličinom i debljinom razlikuju od običnih. Jednostavan recept za američke palačinke možete pročitati ovdje.

Ako vas zanimaju različiti recepti, puno zanimljivih možete naći ovdje u našoj Bakinoj kuhinji.

Pridružite se našoj Viber zajednici i prvi saznajte sve informacije. 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap