Kumica na placu otkrila kako pravi džem od jagoda: ‘Ne pokvari mi se nikad’
Džem od jagoda često mažemo na kruh i palačinke, a kada on nastane u domaćoj radinosti još je posebniji. Kumica na zagrebačkoj tržnici Dolac otkrila nam je recept za džem od jagoda koji joj uvijek uspije i nikad se ne kvari. U njemu uživaju svi, a posebno djeca. Pročitajte i pogledajte savjet kumice i napravite svoj džem.

Savjet kumice za džem od jagoda | Foto: Mirovina.hr
Džem se razlikuje od marmelade uglavnom po tome što se pravi samo od jedne vrste voća, točnije od cijelih plodova ili većih komada koji se moraju vidjeti. Kako pekmez, marmelada i džem nisu isto, možete pročitati ovdje. Kumica na Dolcu otkrila nam je kako joj džem od jagoda uvijek uspije i dugo ostane svjež.
– Ja ih lijepo prokipim, prokuham i onda uvijek moram pasirati radi onih koštica sitnih, radi djece. I onda stavim šećer i još malo njih da kipe. Onda ih lijepo u flašice vruće stavim i ne pokvari mi se nikad, otkrila nam je recept za džem od jagoda jedna od kumica na Dolcu.
Džem mažemo na kruh i palačinke, a jedan je od sastojaka i za neke kolače. Osim običnih palačinki, popularne su i američke palačinke koje se svojom veličinom i debljinom razlikuju od običnih. Jednostavan recept za američke palačinke možete pročitati ovdje.
Ako vas zanimaju različiti recepti, puno zanimljivih možete naći ovdje u našoj Bakinoj kuhinji.
Pridružite se našoj Viber zajednici i prvi saznajte sve informacije.