Kumica na placu Ana nam je otkrila kako najlakše oguliti paprike za ajvar, a jedan način će vas iznenaditi

Ana Kanazir
22. rujna 2023.
Novosti
A- A+

Trenutno se rade razne zimnice, ali i ajvari. Svatko ima svoj tajni recept po kojem ga radi, pri čemu neki paprike kuhaju, dok ih drugi peku. Ipak, kod pečenja paprika je iznimno važno dobro ih oguliti kako se u ajvaru ne bi pronašla kožica. Upravo nam je dva korisna savjeta dala kumica Ana koja radi na placu u Zagrebu.

Umirovljenica Ana na placu iza svojeg štanda

Umirovljenica Ana na placu | Foto: Mirovina.hr

Iako ste nam otkrili kako većina vas ove godine neće raditi zimnicu u ovom tekstu jer su sastojci preskupi, ajvar je često priča za sebe. Za ajvar je najvažniji sastojak paprika, a dva načina kako je najlakše oguliti nam je otkrila kumica na placu.

Zimnica u staklenkama
Izrada zimnice: 'Radit ćemo je kad se predstavnici umirovljenika izbore za veće mirovine'

Ana ima svoj OPG na kojem rade i članovi njezine obitelji, a uz razno voće i povrće koje uzgaja, radi i ajvar koji onda također prodaje na najstarijoj zagrebačkoj tržnici, Dolcu. Upravo zato smo je pitali i za savjet kako oguliti paprike za ajvar, a otkrila nam je ne jedan, već dva vrlo jednostavna trika koja će vam sigurno olakšati posao.

Paprike u loncu

Prvi trik je da se paprike nakon pečenja ostave u poklopljenom loncu neko vrijeme, a kasnije će se koža vrlo lako guliti. Ipak, kako bi paprike otpustile svoj sok i kora omekšala, treba staviti jedan začin, a koji je to točno začin umirovljenica Ana nam je otkrila u videu ispod.

Zamrznute paprike

Drugi trik je da se neoguljene paprike stave u zamrzivač, a kasnije će se vrlo lako oguliti kada su zamrznute.

Detaljne savjete za guljenje paprika za ajvar možete vidjeti u videu ispod:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap