Kultni novinar Mladen Kušec (82) krenuo u teretanu: “Osjećam se kao mladić”

Josip Mihaljević
8. srpnja 2019.
Novosti
A- A+

Kultni radijski i televizijski novinar, pjesnik i pisac za djecu Mladen Kušec odlučio je promijeniti svoje životne navike. Već tri i pol mjeseca ide u teretanu i tvrdi da se osjeća kao mladić. Rezultatima se pohvalio na svom Facebook profilu: “Ja opet hodam uspravno, moje noge me opet slušaju, ruke vjeruju da mogu raditi što god mi padne na pamet.”

Tiskano izdanje današnjeg Jutarnjeg lista donosi priču o neponovljivom 82-godišnjem novinaru Mladenu Kušecu i njegovim novim životnim navikama. Autor kultne emisije “Tonkice Palonkice, frrr” jedan je od rijetkih starijih koji je čitav život njegovao i uspio održati dijete u sebi

“Ja opet hodam uspravno, moje noge me opet slušaju”

Priznaje kako je u teretani bio najmanje dvostruko, ali i višestruko stariji od većine posjetitelja. No čim su došli prvi rezultati, Kušec se zaljubio u vježbu i sada je tamo postao inspiracija mnogima u potrazi za zdravijim životom.

O rezultatima se pohvalio i preko svoje Facebook stranice:

“Ne znam tko će ovo pročitati, ali tko hoće neće mu biti žao.

Zašto? E, u tom odgovoru krije se tajna. Koja? Ova!

Ja opet hodam uspravno, moje noge me opet slušaju, ruke vjeruju da mogu raditi što god mi padne na pamet. Čak mi i mozak vlastiti dobro radi. Služi mi da radim radijske emisije, pišem priče, susrećem drage, pametne ljude koji mi trebaju za razgovor.

Evo u čemu je štos. Tri mjeseca, dvaput tjedno, vježbao sam pod stručnim, ali i na osobit način ljudskim vodstvom, savjetima i poštovanja vrijednim uputama, čak brizi, Nike Maštruko i  Mateja Barišića.

Mjesto događanja, bolje rečeno mog preporoda, je njihovo radno mjesto – Bodysculpt. Zapamtite to. Još bih štošta lijepoga trebao reći o djevojkama, majkama, mladićima i muževima s kojima sam s osam banki vježbao. Ti susreti koji su mi dobro došli da živim bolje i zadovoljnije i mirno mogu reći sretnije, upamtite, već nakon dva tjedna budili su mi želju da treninzi budu češći.

Pozdrav svima, posebno vježbačima i trenerima, uspravan i hodajući,

Mladen Kušec”, napisao je.

U teretanu ga je otjerao – išijas

U teretanu ga je, kaže, otjerao išijas:

“Zgrabil me išijas, a u 82. sam i teško sam se s tim nosio. Hodao sam, ali noge su me boljele. Imam šećer pa moram paziti. Prehrana mi je odlična, meso jedem minimalno, puno voća i povrća, na savjet liječnika iz šećerane, kako ga volim znati. Znate, moji dečki s kojima radim iako sam u mirovini, zovu me Slatki iako ne sladim kavu”, ispričao je za Jutarnji.

A dnevna rutina koja mu je vratila zdravlje izgleda otprilike ovako:

  • buđenje oko 7 ujutro
  • odlazak na kavu uz 45 minuta hodanja
  • rad na HRT-u, oko dva sata montaže
  • terenski rad, najčešće u vrtiću
  • u 16 sati odlazi u teretanu na sat vremena
  • nakon teretane ponovno kava, ponovno 45 minuta šetnje
  • popodnevni odmor, nakon njega nova šetnja
  • ponekad kući vježba s bučicama od 2kg

Kušec je ipak privremeno stopirao svoj raspored kako bi ljetni odmor proveo u Novalji, ali jedva čeka rujan kako bi ponovno počeo s treninzima.

Kultni novinar Mladen Kušec (82) krenuo u teretanu: “Osjećam se kao mladić”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap