Kruži još jedna lažna nagradna igra: Iza nje stoje prevaranti koji se koriste imenom njemačkog trgovačkog lanca

Luka Kalac
30. studenoga 2023.
Novosti
A- A+

Budite na oprezu jer kruži još jedna telefonska prevara. Ovog puta je riječ o lažnoj nagradnoj igri koju navodno šalje poznati trgovački lanac Müller. Saznavši za lažnu nagradu igru, ubrzo su iz tvrtke na svojim internetskim stranicama objavili upozorenje za građane i ogradili se od prevaranata.

Gotovo je nemoguće izbrojati koja je ovo telefonska prevara po redu posljednjih tjedana ili čak mjeseci. Zapravo, počinje djelovati kao da ih je iz tjedna u tjedan sve više. Nažalost, neke od njih su toliko dobro osmišljene da ponekad i nije jednostavno odgonetnuti jesu li prave nagradne igre u pitanju ili pak one lažne.

Ovog puta u fokusu je lažna nagradna igra koja se širi društvenim mrežama i WhatsApp aplikacijom. U najnovijoj lažnoj nagradnoj igri prevaranti se služe imenom i logom njemačkog trgovačkog lanca Müller.

Umirovljenica razgovara na telefon
Nova telefonska prevara: Ako vas zove netko s inozemnim brojem, ne uzvraćajte poziv

Putem društvenih mreža i WhatsApp aplikacije širi se lažna nagradna igra koja bez dopuštenja koristi Müller logo, fotografije te širi lažne informacije, stoji na stranicama poznatog njemačkog trgovačkog lanca.

Upozorili su građane kako oni nisu organizatori navedene nagradne igre te im savjetuju da nikako ne šalju svoje osobne podatke organizatorima te da ovu informaciju podijelite s prijateljima, zaključili su iz Müllera.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap