Koza se kući s ispaše vratila sama: Obitelj zabrinuta za 88-godišnju Ljubicu koje još uvijek nema

Jelena Ratko
9. kolovoza 2018.
Novosti
A- A+

Starija gospođa iz Jelašnice se nikada nije udaljavala mnogo od kuće i kozu je čuvala sjedeći na maloj stolici na mjestu od kuće udaljenom nekoliko minuta pješke. Onda ju je jednoga dana izvela u šetnju. Koza se vratila na kućni prag, no bez starice.

Foto: pixabay.com

Od 88-godišnje Ljubice Stefanović iz sela Jelašnica kod Niške Banje, koja je nestala je 31. srpnja u jutarnjim satima, nakon što je otišla iz obiteljske kuće i izvela kozu na ispašu, nema ni traga, ni glasa, prenosi portal Blic.

Misterija nestanka starice postala je još veća u subotu prijepodne, kada se na kapiji obiteljske kuće, poslije četiri dana, pojavila koza s kojom je baka posljednji put viđena.

“Koza se vratila u 9.45, točno u vrijeme u koje je izašla iz kuće četiri dana ranije, ali od Ljubice ni traga ni glasa. Koza je bila izgladnjela, oteklih vimena jer je bila nepomužena. Nitko ne zna gde je bila. Mislili smo da je baki pozlilo i da je negdje umrla u planini, a da je koza ostala kraj nje čuvati je. A onda se koza pojavila poslije četiri dana”, rekao je brat starice Miodrag Stevanović.

Obitelj sumnja da starica nije živa. “Ubija nas ova neizvjesnost jer ne znamo što je s Ljubicom. Šanse da je živa su minimalne, ali nikakvog traga od nje nema”, dodaje Miodrag.

On kaže da je cijeli teren pretražila policija, da su dolazili i vatrogasci spasioci sa psom, nakon što se koza pojavila, ali da potrage nisu bile uspješne.

Starica se inače nije udaljavala mnogo od kuće i kozu je čuvala sjedeći na stoličici pored puta, na mjestu od kuće udaljenom nekoliko minuta pješke.

“Posljednji put je viđena između 9 i 10 sati 31. srpnja nedaleko mjesta gdje je obično čuvala kozu, 300 metara od naše kuće. Međutim, niti je nađena stoličica niti staričina torba, iako je teren više puta pretraživan. Probat ću pustiti kozu danas i sutra da sama ide, pa nas možda odvede do Ljubice”, kazao je Miodrag.

Nestanak je prijavljen policiji koja intenzivno radi na njenom pronalasku. Starica je živjela s bratom u kući u Jelašnici.

Koza se kući s ispaše vratila sama: Obitelj zabrinuta za 88-godišnju Ljubicu koje još uvijek nema
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap