Karl Lagerfeld, šef modnog giganta Chanel, preminuo u 85. godini života

Josip Mihaljević
19. veljače 2019.
Novosti
A- A+

Zaštitno lice francuskog modnog giganta Chanel, Karl Lagerfeld, preminuo je u 85. godini života. U Chanelu je proveo više od tri desetljeća, a “sa strane” je vodio još nekoliko modnih tvrtki, među kojima je i ona nazvana po njemu samome. Preminuo je u Francuskoj, nakon kraće bolesti.

karl lagerfeld

Foto: Karl Lagerfeld | Youtube screenshot

Lagerfeld je više od tri desetljeća bio glavni umjetnički direktor globalno poznate modne kuće Chanel. Kolege su ga opisivale kao ekscentričnog radoholičara, koji je radio 16 sati na dan i pri tome iznimno uživao, piše dailymail.co.uk.

U javnosti je sam po sebi bio poznat kao “hodajući brend”, duga sijeda kosa u zavezanom repu, tamna odjela, sunčane naočale, rukavice i visoko podignuta kragna na košulji.

“Ja sam kao karikatura sam sebe, ali to mi se čak i sviđa. To mi je kao maska – za mene Venecijanski karneval traje čitavu godinu.”, jednom je kratko prokomentirao.

Prošloga mjeseca se trebao pojaviti na dva Chanelova događaja u Parizu, ali je otkazao nastup zbog bolesti. Bilo je to prvi puta da je propustio Chanelov veliki događaj otkako radi s njima, a na kraju bi publici uvijek dao velikodušan naklon.

‘Kaiser Karl’, kako su ga zvali, u samom je vrhu modne industrije proveo oko pola stoljeća, a u Chanel je došao deset godina nakon smrti Coco Chanel.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap