Kakva smo mi to država? Anto (70) mora u zatvor jer je prodao 300 grama duhana

Jasmina Grgurić Zanze
8. rujna 2020.
Novosti
A- A+

Hrvatska je već nekoliko puta dokazala da bez milosti kažnjava siromašne umirovljenike koji nastoje zaraditi koju kunu “sa strane”. Dok bake i djedovi plaćaju novčane kazne zbog par litara rakije rakije te malo povrća i cvijeća, a pravi kriminalci šeću na slobodi, “kriminalnom” miljeu sada se pridružio i 70-godišnji umirovljenik Anto koji mora u zatvor zbog ni manje ni više nego 384 grama duhana.

Ilustracija: Pixabay

Križevački umirovljenik Anto (70) mora u zatvor. Na gradskoj tržnici u Križevcima “ispod pulta” prodao je malo duhana Gordani i Vesni koje su svjedočile protiv njega. Zbog 384 grama duhana, ovaj gospodin narušena zdravlja i teških materijalnih prilika iza rešetaka mora provesti pola godine, i to sve zbog događaja iz 2015.

Umirovljenik (86) kojemu su oduzeli duhan državi mora platiti 4,5 milijuna kuna

Anto je umirovljenik narušena zdravlja i živi u teškim materijalnim prilikama, što su mu kod izricanja presude bile olakotne okolnosti. No, otegotno mu je bilo to da je više puta osuđivan za isto kazneno djelo, piše Danica.hr. Sada ga čeka šest mjeseci zatvora.

“Malo sam prodao duhana da si nešto zaradim”, priznao je 70-godišnji umirovljenik Anto tijekom glavnog ročišta.

Sporni duhan prodao je u kolovozu 2015. godine, a Gordana i Vesna u policiji su posvjedočile da su ga kupile od njega. Njihovo svjedočenje bilo je ključno na suđenju, pa je presuda ovih dana i pravomoćno potvrđena na Županijskom sudu.

Policija mu je oduzela 384 grama sitno rezanog duhana koji će se uništiti, jer je zatvorska presuda postala pravomoćna.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap