Kako i gdje izračunati mirovinu?

Marko Matijević
16. studenoga 2017.
Novosti
A- A+

Mnogi koji su pred mirovinu žele saznati kolika bi ona mogla biti kada jednom završe radni vijek. Odgovor na to pitanje mogu dobiti putem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i to na dva načina. Prvi je besplatan i radi se putem interneta, a drugi putem zahtjeva koji se podnosi područnoj službi/uredu Zavoda, a košta 70 kuna.

Novac foto: Marko Matijević|mirovina.hr

Ukratko vam objašnjavamo oba načina putem kojih možete saznati koliko bi vam mirovina mogla iznositi. Informativni izračun mirovine usluga je koju vrši Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

Besplatan način

Preko KORISNIČKIH STRANICA na internetskoj stranici Zavoda www.mirovinsko.hr (nakon pribavljanja odgovarajućega korisničkog imena i lozinke) uz uvid u osobne podatke, može se poslati i zahtjev za besplatni informativni izračun mirovine te popuniti i poslati Obavijest za pretkompletiranje podataka.

Putem područne službe/zavoda – 70 kuna

Zahtjev za informativni izračun mirovine (dokument na kraju teksta) može se podnijeti i osobno, dolaskom u područne službe/urede Zavoda. Upravno vijeće je Odlukom (donesenom 16. travnja 2014.) smanjilo cijenu informativnog izračuna mirovine te je od 1. svibnja 2014. određena nova cijena informativnog izračuna mirovine koji se obavlja na zahtjev i za potrebe osiguranika. Cijena informativnog izračuna sada iznosi 70,00 kn.

Podaci za popunjavanje naloga za plaćanje naknade Zavodu:

Naziv računa: Državni proračun RH
IBAN broj računa: HR1210010051863000160
Model: HR26
Poziv na broj primatelja: 5908-558-OIB (vlastiti osobni identifikacijski broj)

Svrha uplate: Informativni izračun mirovine

Zahtjev za informativni izračun mirovine by mirovina.hr on Scribd

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap