Kakav peh: 71-godišnjak pogodio “šesticu” na lotu, ali nije dobio ni lipe

Jasmina Grgurić Zanze
22. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Njemački mediji ovih su se dana raspisali o budućem umirovljeniku koji je doživio nevjerojatan peh. Priču o 71-godišnjem Raineru Henningu koji je osvojio “šesticu” na lotu, ali nije dobio ni lipe zbog nevjerojatnog propusta, prvi je donio Bild. Nije trebalo dugo čekati da vijest probije granice Njemačke.

Foto: Pixabay

Nevjerojatan peh doživio je 71-godišnji Nijemac Rainer Henning iz Frankfurta koji igra loto već 16 godina. Konačno mu se posrećilo jer je pogodio šesticu, ali nije dobio ni “lipe”. Da bi stvar bila gora, ovaj vlasnik kioska s dobitkom je planirao otići u mirovinu i zatvoriti posao. No, uslijedio je šok za šokom.

Umirovljenik išao na zadnju kemoterapiju, no prije toga je kupio srećku. Osvojio je 1,3 milijuna kuna!

Šestica je donosila dobitak od nevjerojatnih 3,2 milijuna eura. Ipak, nije bio jedini igrač koji je pogodio dobitnu kombinaciju. Bilo ih je zapravo poprilično puno, tako da mu se dobitak smanjio na “samo” 24.000 eura. Nakon početnog razočaranja što neće postati umirovljeni milijunaš, brzo je došao sebi, no onda je stigla nova “pljuska”.

Naime, 71-godišnji Nijemac pred mirovinu listić je odlučio unovčiti upravo na kiosku kojeg samostalno vodi već 16 godina. Kako je time neznajući prekršio zakon, ostao je bez ičega. Prema tamošnjem zakonu, nije dozvoljeno unovčiti listiće u vlastitoj trgovini kako bi se spriječila ovisnost o kocki.

“To je bio golem šok. S tim sam si novcem planirao ‘podebljati’ mirovinu i kroz dvije godine zatvoriti kiosk” – rekao je medijima nesuđeni dobitnik Rainer Henning.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap