“Kada nekome od 80 godina u podne pozli na suncu, na plaži, što da vam kažem”

Jasmina Grgurić Zanze
27. lipnja 2019.
Novosti
A- A+

Hrvatska je na vrhuncu toplinskog vala. Dio zemlje je pod crvenim meteoalarmom, a izdana liječnička upozorenja na najvišem su nivou. Treba ih shvatiti krajnje ozbiljno, jer ovako visoke temperature povećavaju rizik od smrtnosti. Posebno to vrijedi za starije osobe i ostale rizične skupine koje se, nažalost, često ne pridržavaju osnovnih savjeta.

Splitski liječnik revoltiran ponašanjem građana Snimak zaslona/N1

Danas prijepodne u Splitu je zabilježeno 36 stupnjeva. Splitska Hitna pomoć zatrpana je dojavama i liječnici imaju pune ruke posla. Apeliraju na građane i turiste da ne borave na najjačem suncu te da poštuju preporuke za ponašanje za vrijeme toplinskoga vala, piše N1.

Ono što liječnički tim splitske Hitne pomoći najviše ljuti je nemarno ponašanje građana.

“Što da vam kažem kad nekom od 80 godina u podne pozli na suncu, na plaži. Ja dalje nemam riječi. Što da vam kažem da roditelji ne prate dijete od dvije godine, dijete se utapa. Što da vam kažem kad beba od osam mjeseci padne sa dva metra visine na glavu na plaži. Ja jednostavno nemam riječi. Mi da imamo još ovoliko timova, ne možemo odoliti koliko je posla” – rekao je krajnje revoltirani splitski liječnik u videu za N1.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap