Joško Vlašić (66) otkrio zašto je Nikola pucao jedanaesterce prvi: ‘To mi je sličilo na njega’

Milan Dalmacija
12. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Proslavljeni trener i otac vrhunskih sportaša, Joško Vlašić otkrio je kako je Nikola odlučio pucati prvi jedanaesterac u raspucavanju protiv Japana i Brazila. Istaknuo je kako to i priliči Nikolinom karakteru te dodao da među Vatrenima vlada veliko zajedništvo.

Joško Vlašić | Foto: Screenshot: YouTube/Cine Artisan

Sport je u obitelji Vlašić najvažnija sporedna stvar na svijetu. Obitelj je, naravno, na prvom mjestu. Blanka Vlašić je ispisala povijest hrvatske atletike, a sad je sve na njenom mlađem bratu Nikoli. Posebno je napeto u obitelji bilo u četvrtfinalu protiv Brazila. Nikola je pucao prvi jedanaesterac i zabio.

– Kad je uzeo balun i išao prema bijeloj točki za penal baš sam po prvi put dobio poriv da se okrenem. Ali ja govorim: “Ovo ne smijem propustiti.” Ovo je ipak jedna situacija i što god bude moram to vidjeti. Bilo je baš napeto, otkrio je za N1 proslavljeni trener, Blankin i Nikolin otac, 66-godišnji Joško Vlašić.

Nikolina odluka

Pucao je Nikola i prvi jedanaesterac protiv Japana, a oca je zanimalo je li to bila njegova odluka. Kako se često čuju, sve je doznao.

Ništa bez molitve: Baka Ivana Perišića izmolila Zdravo Mariju za svog unuka i Vatrene

– To me najviše golicalo. Pretpostavljao sam da je, jer mi je to sličilo na njega. To je jednostavno on. Kasnije je to rekao i izbornik i potvrdio da je prišao klupi i rekao: “Ja ću pucati prvi.” Rekao mi je da među njima postoji to jedno zajedništvo, priča najstariji Vlašić.

Istaknuo je da je nogomet nepredvidljiva igra. Stoga mu je drago kad Nikola dobije priliku dokazati se na velikoj sceni, jer je svjestan da u velikoj konkurenciji jednako tako može ostati i na klupi.

– Njih ima tamo 26, može se dogoditi da netko od njih niti minute ne bude u igri. Moglo se to i njemu dogoditi. Moglo mu se dogoditi da bude stalno starter, da je onaj gol protiv Maroka ušao, što bi vjerojatno devet od 10 ušlo. Stvari su jako nepredvidljive. Ali navijaš, gledaš… Posebno kad on uđe, da vidiš u svemu tome i njegov obol. To ga ispunjava, jer on osobno kaže: “Slušaj da mi se ovo nije dešavalo i da nisam zabio ove golove, na neki bi se način osjećao da kao možda neravnopravan član reprezentacije”. Iako to nije dobro mišljenje. Svaki od njih koji je iti jednu minutu tamo, on sigurno zaslužuje respekt samim tim što je tamo, da je dobio povjerenje, ističe Joško Vlašić za N1.

Probuditi osjećaj u drugima

Takav Nikolin stav je vjerojatno posljedica toga što nije bio s reprezentacijom na SP-u 2018. u Rusiji. No, Joško se sjeća da mu je Nikola tada prišapnuo da želi probuditi takav osjećaj i u drugima.

– On tada nije išao na Svjetsko prvenstvo, bio je dosta mlad iako je bio u izboru. Međutim, išao je u Everton i neke minutaže tamo nije bilo. Mada su neki išli koji su imali manju minutažu od njega, ali nije bitno sad u svemu tome. Bitno je to da je on tada stvarno proživljavao ovdje na Rivi, na ulicama grada i rekao je da ne može vjerovati da je to tako, da želi probuditi takvo nešto kod drugih, u takvom jednom uspjehu. Sad se već takvo nešto slično događa, i iz njegovog doprinosa. Ali naravno, vidjet ćemo što će biti u sljedećih par dana, zaključio je za N1 iskusni trener i otac.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap