Ništa bez molitve: Baka Ivana Perišića izmolila Zdravo Mariju za svog unuka i Vatrene

Milan Dalmacija
9. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

U obitelji hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića molitva je svakodnevica. Pogotovo se to odnosi na dane utakmica. Ivanova baka Luce ne propušta nijednu unukovu utakmicu, pritom redovito držeći molitvenik u rukama. Prije utakmice s Japanom izmolila je i Zdravo Mariju.

Molitva bake Ivana Perišića prije utakmice s Japanom. | Foto: Screenshot: YouTube/Pobjeda svetih

U jednoj kući zaseoka Čišla nedaleko od Omiša, umjesto navijačkih pjesama prije utakmice se može čuti molitva. Molitva je ondje svakodnevica, ali je posebno važna za vrijeme Svjetskog prvenstva.

Tajna dobrih igara? Bez ovog rekvizita baka Ivana Perišića ne prati nijednu utakmicu

U toj kući, naime žive Ana i Luce Perišić, teta i baka našeg proslavljenog reprezentativca Ivana. On je posebno vezan za svoju obitelj, što i nije čudno jer je svoj kruh već sa 17 godina počeo zarađivati u inozemstvu. Naročito je povezan sa svojom bakom Lucom, koju je čak i nazvao nakon utakmice s Japanom.

Ona će ove subote navršiti 88 godina. Unatoč tome, ne propušta nijednu utakmicu svog unuka. Umjesto navijačkih rekvizita, u rukama drži molitvenik. Prije utakmice s Japanom, izmolila je u Ivanovu dresu Zdravo Mariju zajedno s drugim župljanima kako bi pomogla Vatrenima da preskoče tu prepreku na putu ka finalu.

Da ima nešto u njenim molitvama dokazuje ne samo pobjeda nad Japanom nakon lutrije jedanaesteraca, već i Ivanova statistika. Na ovom je Svjetskom prvenstvu zabio jedan pogodak i dvaput je asistirao. Na službenoj stranici FIFA-e stoji kako je Ivan najučinkovitiji hrvatski reprezentativac po primanjima lopte između linija protivnika (81), sprintevima (249), udarcima na gol (11) i već spomenutim asistencijama. Uz to, ne treba zaboraviti da se Perišić izjednačio s Mandžukićem na drugom mjestu ljestvice najboljih hrvatskih strijelaca u povijesti (33 gola) te da je postao naš najbolji strijelac na velikim natjecanjima s 10 pogodaka, od čega ih je šest zabio na svjetskim prvenstvima.

Nadajmo se da će molitve bake Luce uroditi i pobjedom protiv Brazila u četvrtfinalu. Oni se već 90 godina mogu podičiti 38-metarskim kipom Krista Otkupitelja koji bdije nad Rio de Janeirom.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap