Još jedna županija brine o svojim umirovljenicima: Osigurani su novci u proračunu, a postoje i planovi za budućnost

Ana Kanazir
18. veljače 2023.
Novosti
A- A+

Krapinsko – zagorska županija misli na svoje umirovljenike, pa je tako na redovnoj skupštini Matica umirovljenika ove županije otkrila kako postoji 27 umirovljeničkih udruga koje su pod Maticom, a jednako tako su se pohvalili i iznosom koji se daje za umirovljenike, a radi se o 53.092,64 eura za 2023. godinu.

stariji

Foto: Unsplash

Spomenuli su i projekte za umirovljenike, kao i planove koji će se tek održati, a koji će uključivati umirovljenike. Matica umirovljenika Krapinsko-zagorske županije tako ima niz projekata i aktivnosti za umirovljenike, a to je prepoznao i župan kojih ih je pohvalio.

mladi i stari
Jedna županija je ove godine dodatno povećala sredstva namijenjena programima za pomoć umirovljenicima

 Postoji 27 umirovljeničkih udruga

Kako su rekli iz Matice umirovljenika, nedavno je završen projekt Senior Aktiv koji je trajao dvije i pol godine, a u kojem je sudjelovalo 500 umirovljenika. Ipak, ovo nije kraj aktivnosti u kojima mogu sudjelovati umirovljenici.

– Radimo dosta na socijalizaciji umirovljenika, da se ne osjećaju usamljenima, da ih se potakne da se uključe u rad udruga. Imamo 27 umirovljeničkih udruga na području naše županije koje su pod Maticom. Stalno smo u kontaktu s Maticom umirovljenika Hrvatske, rekao je predsjednik Matice umirovljenika, Vladimir Crnec.

Spomenuo je i kako pomažu umirovljenicima pravno, financijski, ali i da brinu o njihovom društvenom životu.

‘Bitno je da su umirovljenici aktivni’

Projekte Matice umirovljenika je pohvalio i župan Željko Kolar jer su upravo zahvaljujući ovim projektima umirovljenici aktivni i osjećaju se kao dio društva.

– Pozdravljam i pohvaljujem rad Matice jer ima niz sjajnih projekata koji okupljaju ljude koji su u mirovini, koji ih drže aktivnima i koji im daju, sada kada su u mirovini, dodatni sadržaj i motiv da se bave određenim aktivnostima. A da bi se provodile te aktivnosti, potreban je i određeni novac i mi smo kroz proračun za 2023. godinu osigurali 400 tisuća kuna. S obzirom na to da idemo u rebalans, i sagledavši sve što se događalo u proteklom razdoblju, vezano za inflaciju i rast cijena, vjerujem da ćemo u rebalansu nešto povećati sredstva, jer nam je bitno da nam umirovljenici budu aktivni, rekao je Kolar za Zagorje.com.

Osim Krapinsko – zagorske županije i Koprivničko – križevačka županija također vodi brigu o umirovljenicima, koja je ove godine čak i povećala sredstva u proračunu za umirovljenike, a više smo pisali ovdje.

stariji
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap