Još jedan umirovljenik nasjeo na priču o lažnim novčanicama, ostao bez nekoliko desetaka tisuća kuna

Jasmina Grgurić Zanze
30. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Umirovljenici, kod kuće nemate lažne novčanice, a nemate ih ni u banci. Razmislite, to je nemoguće, a i da je moguće, kako netko može znati kakve novčanice imate kod kuće i kako lažne novčanice mogu biti u banci, kada to nije novac koji stoji, nego je u neprestanom opticaju. Ako to znate, onda recite nekomu starije dobi tko možda ne zna. Jer, još je jedan umirovljenik nasjeo na ovaj stari i jeftini trik prevaranata.

Foto: Mirovina.hr

Prvo mu su se predstavili kao djelatnici banke, zatim i kao policajci, a sve kako bi ga uvjerili da kod sebe ima lažne novčanice. Na ovaj već otrcani, bizarni i potpuno neuvjerljivi pokušaj prijevare nasjeo je nažalost još jedan umirovljenik kojeg je u Čakovcu prevarila lopovska petorka.

Policija sumnjiči trojicu mlađih muškaraca (dobi od 41, 38 i 25 godina) i 28-godišnju djevojku te još jednog nepoznatog muškarca da su 16. prosinca, uoči blagdana, za nekoliko desetaka tisuća kuna oštetili osobu starije životne dobi.

novac
Baku nagovorili da podigne ušteđevinu, ali na kraju joj je proradio 'kliker'...

“Kazneno djelo su počinili na način da su najprije uspostavili telefonski kontakt s oštećenom osobom kojoj su se lažno predstavili kao djelatnici banke, a potom i kao policijski službenici koji provode kriminalističko istraživanje zbog navodno krivotvorenih novčanica, a koje osobe imaju kod sebe.

Uvjeravajući ga na prijevaran način da se radi o krivotvorenim novčanicama, od oštećenog su zatražili da radi daljnje provjere preda novac policijskim službenicima koji će doći na njegovu adresu. Ne sumnjajući u moguću prijevaru oštećeni im je predao novac, a nakon čega su se prevaranti udaljili iz kuće u nepoznatom smjeru” – izvijestila je ovih dana Policijska uprava međimurska.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Još jedan umirovljenik nasjeo na priču o lažnim novčanicama, ostao bez nekoliko desetaka tisuća kuna
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap