Još dva grada najavila božićnice za umirovljenike, iznosi od 100 do 400 kuna

Jasmina Grgurić
3. studenoga 2021.
Novosti
A- A+

Do Božića još ima vremena pa na kapaljku stižu odluke gradova o božićnicama za umirovljenike. Među prvima su se pohvalili oni koji su podignuli cenzuse ili sam iznos pomoći, poput Velike Gorice, Varaždina i Sinja. Poziv za prijavu sada stiže i iz Pleternice, a kratkih rukava neće ostati ni umirovljenici iz Koprivnice uz Samobor te vjerujemo još čitav niz gradova koji će darivati svoje starije žitelje za blagdane.

novac

foto: Chris Lawton, Unsplash

Grad Pleternica uputila je javni poziv umirovljenicima za dodjelu nepovratnih financijskih sredstava u povodu Božića. Iznos pomoći kreće se od 100 do 400 kuna, ovisno o visini mirovine. Tako će 400 kuna dobiti oni umirovljenici kojima mirovina i ukupni prihodi nisu veći od 500 kuna, što je stvarno jako nisko postavljen cenzus, s obzirom da je takvih slučajeva jako malo.

Po 300 kuna dobit će umirovljenici s mirovinom i ukupnim prihodima od 501 do 1.000 kuna, a po 200 kuna oni u slijedećem razredu do 1.500 kuna. Simboličkih sto kuna ide umirovljenicima s prihodima od 1.501 do 2.000 kuna.

Cenzus na 2.000 kuna za ostvarivanje ove pomoći umirovljenicima je postavila i Koprivnica koja će umirovljenicima dijeliti po 200 kuna pomoći, bez novčanih razreda, dakle svima jednako. Jednaku pomoć dobit će i osobe s invaliditetom, a socijalne pomoći pritom se ne uračunavaju u prihodovni cenzus.

Podsjetimo, božićnice je ove godine drastično povećala Velika Gorica, povećanje je i u Sinju, Varaždin je podigao cenzus, a nemale božićnice dijeli i Samobor, dok mjesečne dodatke dijeli Dubrovnik.

Još dva grada najavila božićnice za umirovljenike, iznosi od 100 do 400 kuna
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap