Postao gradonačelnik pa podigao iznos božićnica za umirovljenike

Jasmina Grgurić
2. studenoga 2021.
Novosti
A- A+

Lagano se slaže popis gradova koji će ove godine svojim umirovljenicima isplatiti božićnice, najčešće ovisno o visini mirovine, a o čemu ovisi i sami iznos. Ipak, ova godina nešto je drugačija, podižu se cifre i cenzusi, a sve kako bi se starijim građanima u krizi makar malo olakšala trenutna situacija. Među gradovima koji su povećali iznos pomoći je i Sinj.

Foto: Mirovina.hr

Osim aktivne uloge u Hrvatskom saboru, Miro Bulj od ove je godine preuzeo i onu gradonačelničku u svom rodnom Sinju. Mostov zastupnik i gradonačelnik kao populist se bori za “malog čovjeka” pa često ističe probleme radnika, seljaka, starijih, nezaposlenih…

Grad udvostručio božićnice za umirovljenike, isplatit će im do 800 kuna!

Kako ne bi sve ostalo na riječima, jedan od njegovih prvih koraka upravo su i nešto veće novčane pomoći za umirovljenike. Grad Sinj tako će ove godine povećati iznos božićnica sa 300 na 400 kuna.

Obećao je tako gradonačelnik Bulj odgovarajući na vijećničko pitanje vijećnice Ivke Tomašević.

“Umirovljenicima koji ispunjavaju uvjete kao i prošle godine bit će povišen iznos božićnice sa 300 na 400 kuna. Također i za naše nezaposlene sugrađane povećat ćemo iznos božićnice na 400 kuna, i oni moraju osjetiti Božić i Novu godinu” – kazao je Bulj.

Inače, pravo na božićnicu ostvaruju sve nezaposlene osobe s područja grada Sinja te umirovljenici čija mirovina ne prelazi iznos od 1.800 kuna mjesečno.

 

Postao gradonačelnik pa podigao iznos božićnica za umirovljenike
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap