Jeziv kraj istrage: Unuk (29) ubio djeda (89) i ostavio ga u šumi, a zatim nastavio divljati po Hrvatskoj

Milan Dalmacija
4. listopada 2022.
Novosti
A- A+

Za ubojstvo 89-godišnjeg Miloša Niševića iz Gline osumnjičen je njegov 29-godišnji unuk Aleksandar. Djedovo tijelo je pronađeno dvije godine nakon nestanka, u prosincu prošle godine, navodno, obezglavljeno. Inače, unuk Nišević već služi kaznu od 11 godina zatvora zbog napada na dvije žene lani u Splitu.

manijak split

Foto: Nišević (28) napao je dvije žene u Splitu, a povezuje ga se sa slučajem nestanka njegovog djeda Miloša | Youtube screenshot

Nakon gotovo tri godine, istraga o nestanku 89-godišnjeg Miloša Niševića iz Gline, poprimila je tragičan i jeziv završetak. Naime, njegovo je tijelo pronađeno prije nekog vremena, navodno, odrubljene glave, a za bezobzirno ubojstvo je osumnjičen njegov 29-godišnji unuk Aleksandar, izvještava Jutarnji.

Motiv za ubojstvo je navodno bilo koristoljublje, stoga ne čudi da je Aleksandar, inače stari znanac policije, prijavljen za kazneno djelo teškog ubojstva iz koristoljublja. Prema članku 111. Kaznenog zatvora zbog toga mu prijeti kazna zatvora od najmanje 10 godina. No, niti to mu nije strano.

Tijelo pronađeno prije godinu dana

Iz Policijske uprave Sisačko-moslavačke su na konferenciji za medije poručili kako je Aleksandar Nišević između 16. i 19. prosinca 2019. došao kod Miloša u kuću te ga izudarao tupim predmetom te njegovo tijelo sakrio u šumu. Dijelovi tijela i ostaci odjeće su pronađeni u prosincu prošle godine. Prijava policije je stigla desetak dana nakon nestanka Miloša Niševića.

Voditelj službe krim-policije Igor Pasanec otkrio je da su otegotne okolnosti u istrazi bile kasna prijava nestanka, činjenica da je starija osoba živjela neurednim životom, bez kontakata s rodbinom te u ruralnom području, tristotinjak metara od prvih susjeda. U istrazi su pomagali Hrvatska gorska služba spašavanja, vatrogasci i lokalno lovačko društvo. Potvrdili su da je žrtva djed počinitelja, ali nisu potvrdili motiv.

U proteklih nekoliko mjeseci došli su do indicija koji su potvrdili ranije sumnje da je Aleksandar ubio svog djeda. Iz policije nisu htjeli otkriti više detalja, jer je istraga još uvijek u tijeku.

Napadao žene po Splitu

Nišević je, naime, već u zatvoru, gdje služi kaznu od 11 godina zbog bezrazložnog napada na dvije žene u srpnju prošle godine. Tada je u rano jutro na plaži Firule bocom u glavu udario 52-godišnjakinju, a kad je ona pala na tlo nastavio ju je udarati šakama po glavi i hvatati je za vrat. U tome su ga prekinule turistkinje koje su se ondje slučajno zatekle.

No, tu nije bio kraj njegovu divljačkom pohodu. U Ulici Antuna Branka Šimića je 40-godišnju ženu s leđa udario kamenom u glavu, nakon čega ju je nastavio tući šakama. Niševića je tada policija uhitila i od tog trenutka se nalazi u zatvoru, a po svemu sudeći mogao bi odležati puno više od već spomenutih 11 godina.

Inače, Aleksandar Nišević je do tog napada skupio već 13 pravomoćnih presuda, uglavnom za uvjetne kazne, zbog krađa i kriminaliteta droga. Jutarnji navodi kako su mu sudili na sudovima diljem Hrvatske.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap