Manijaka koji u Splitu napadao žene povezivalo se s nestankom njegovog djeda: Tijelo nikada nije pronađeno

Josip Mihaljević
20. srpnja 2021.
Novosti
A- A+

Javnost je zgrozio manijakalan ispad 28-godišnjaka iz Gline koji je u subotu ujutro brutalno napao dvije žene u Splitu. Policija je odmah znala o komu se radi jer su s njime i ranije imali posla, a najnovije informacije su  da je otprije povezan s nestankom njegovog djeda čije tijelo još od kraja 2019. godine nije pronađeno.

manijak split

Foto: Nišević (28) napao je dvije žene u Splitu, a povezuje ga se sa slučajem nestanka njegovog djeda Miloša | Youtube screenshot

Nadzorne kamere su u subotu ujutro snimile 28-godišnjeg Aleksandra Niševića kako brutalno napada dvije žene. Prvo je oko 7 ujutro napao 52-godišnjakinju koja je otvarala jutarnju smjenu jednog ugostiteljskog objekta. Udario ju je staklenom bocom u potiljak i krenuo brutalno udarati koljenima u glavu. Samo 45 minuta kasnije nadzorne kamere su ga snimile kako s leđa napada još jednu ženu, a zatim se daje u bijeg.

Isto poslijepodne uhvatili su ga pripadnici Specijalne policije Split, a potom je ispitan na Županijskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio dva pokušaja ubojstva, piše slobodnadalmacija.hr. Sudac mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. On je pak istražitelje uvjeravao da na snimkama nadzornih kamera to uopće nije on i da mu je sve namješteno.

Djed mu nestao krajem 2019., tijelo nikada nije pronađeno

Nišević je od 2014. do danas osuđivan čak 14 puta. Samo u 2020. godini ima dvije optužnice za krađe i za teške krađe. No, kako doznaje Slobodna Dalmacija, policija Sisačko-moslavačke županije smatrala ga je “osobom od interesa” jer su sumnjali da je povezan s nestankom njegovog djeda Miloša Niševića.

Prema evidenciji nestalih, djed mu je nestao u prosincu 2019. godine i još uvijek se vodi u evidenciji nestalih. Policija je još tada pokrenula opsežnu pretragu, a sumnjalo se na ubojstvo. Sudionici potrage su ispumpavali bunare jer se sumnjalo da ga je netko možda ubio i bacio u bunar, a kopali su i pregledavali odlagalište gnoja u dvorištu njegove kući jer se sumnjalo da ga ubojica možda tamo zakopao.

Međutim, tijelo mu nikada nije pronađeno pa se s njegovim nestankom nitko ne može službeno povezati. Splitski policajci su o ovome pokušali ispitati uhićenog Aleksandra Niševića, no ništa im nije rekao. Mještani u Glini pak tvrde da je nakon nestanka Miloša njegov unuk rasprodao njegove stvari te otišao s tog područja.

“Tog momka nisam nikad vidjela iako znam, jer mi je Miloš pričao, da su bili u kontaktu. Miloša je znala cijela Glina, dolazio je uvijek na prastarom biciklu, žalio se kad bi mu isključili struju, kad bi imao bilo kakve probleme. Žalio mi se i da je bio napadnut i opljačkan u šumi, da su mu razbojnici uzeli motornu pilu. Znam da je policija u vezi njegova nestanka odradila sve što je mogla”, kazala je za Slobodu Dalmaciju dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić.

Manijaka koji u Splitu napadao žene povezivalo se s nestankom njegovog djeda: Tijelo nikada nije pronađeno
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap