Jednostavno pratite odvoz otpada pomoću aplikacije koju je izradio Grad Zagreb

Matej Markovinović
3. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Razvrstaj MojZG aplikacija je namijenjena svim stanovnicima i posjetiteljima grada Zagreba. Aplikacija omogućuje praćenje odvoza otpada po gradskim četvrtima i ulicama, kao i dodatne informacije poput popisa svih reciklažnih dvorišta i zelenih otoka. Dostupna je za besplatno preuzimanje na Googleovom Play Storeu i Appleovom App Storeu.

otpad

Foto: Unsplash

U sklopu projekta ‘Stavi pravu stvar na pravo mjesto’, Grad Zagreb izradio je aplikaciju koja će značajno olakšati život građana. Naime, Razvrstaj MojZG aplikacija omogućuje korisnicima jednostavno praćenje rasporeda odvoza otpada po svim gradskim četvrtima, kao i dodatne korisne informacije vezanih uz zbrinjavanje otpada ili pak lokacija reciklažnih dvorišta te zelenih otoka.

Za početak korištenja ove aplikacije, potrebno je kliknuti na ‘Pronađi Adresu’ te upisati ulicu u kojoj živite. Nakon toga, prikazat će se kategorije otpada (plastična i metalna ambalaža, miješani komunalni otpad, papir i karton te biootpad), a klikom na željeni, prikazat će se i točan datum odvoza. Napominjemo da ovo funkcionira jedino ako se adresa nalazi u Zagrebu.

otpad

Screenshot: Razvrstaj MojZG

Osim toga, klikom na GPS ikonicu u donjem lijevom kutu, pojavit će se karta na kojoj je moguće vidjeti sva dostupna reciklažna dvorišta te zelene otoke. Ako, pak, kliknete na ikonicu knjige u istoj toj traci, Razvrstaj MojZG pružit će vam sve potrebne informacije vezane uz vrste otpada. Tako, primjerice, možete saznati gdje da odvezete cigle, crjepove, akumulatore i sve drugo što možete zamisliti.

otpad

Screenshot: Razvrstaj MojZG

Oni koji ne žive u Zagrebu, o zbrinjavanju otpada mogu se informirati na stranicama razvrstaj.me i mojotpad.hr.

Na službenim je stranicama Grada Križevaca početkom godine izašla obavijest da tamošnje komunalno poduzeće uvodi mobilnu aplikaciju koja će korisnike obavještavati o odvozu otpada dan prije putem njihovih mobilnih telefona.

Tada je rečeno da će svaki korisnik na kućnu adresu dobiti detaljne upute za preuzimanje aplikacije, no budući da nismo stanovnici Križevaca te više informacija nismo uspjeli pronaći, ta nam aplikacija za sada ostaje nepoznata.

Copy link
Powered by Social Snap