Ove subote u Zagrebu možete potpuno besplatno obaviti pregled madeža

Ana Kanazir
13. lipnja 2024.
Zdravlje
A- A+

U subotu će se od 10 do 17 sati na prostoru jezera Bundek održati preventivna akcija besplatnih pregleda madeža. Akcija se zove ‘Djeluj sada’, nije potrebna prethodna predbilježba ni uputnica, a sve organizira Grad Zagreb s partnerima.

Djevojka s madežima na leđima

Djevojka s madežima na leđima | Foto: Pexels, Mariam Antadze

Osim akcije preglede kože koji se u lipnju održava diljem Hrvatske, u organizaciji dm-a, o čemu smo pisali i ovdje, ove subote će madeže moći pregledati i građani Zagreba. Sve je besplatno, a uz pregled će se dijeliti i savjeti.

Djevojka s madežima na leđima
Od sutra kreću besplatni dermatološki pregledi u 14 gradova diljem Hrvatske

Javnozdravstveno-preventivna akcija besplatnih pregleda madeža održat će se ove subote na jugozapadnoj strani Bundeka. Akcija nosi naziv ‘Djeluj sada’, organizira je Grad Zagreb s partnerima i potpuno je besplatna. U akciji sudjeluje 20 stručnjaka iz Klinike za kožne i spolne bolesti i Klinike za tumore KBC-a Sestre milosrdnice, Referentnog centra za melanom Ministarstva zdravstva i Klinike za dermatovenerologiju KBC-a Zagreb.

Sve što trebate napraviti je doći na Bundek u subotu od 10 do 17 sati i pregledati svoje madeže. Uz pregled madeža, građani će moći saznati i razne korisne savjete o prihvatljivom ponašanju na suncu, dok će za najmlađe biti organizirane i radionice.

Kako točno znati radi li se o melanomu i kako prepoznati promjene na madežima nam je u ovom tekstu objasnila dermatovenerologinja Maja Ceković iz Poliklinike Dermangio.

Copy link
Powered by Social Snap