Jedna županija je osigurala informatičku opremu za deset udruga umirovljenika

Ana Kanazir
16. rujna 2023.
Novosti
A- A+

Da neke županije misle na svoje umirovljenike pokazuje i Krapinsko-zagorska županija koja je dodijelila ukupno 6.550 eura za kupnju informatičke opreme za deset umirovljeničkih udruga. Osim toga, pokrenut je Savjet za umirovljenike i osobe treće životne dobi Krapinsko-zagorske županije, a najavili su i povećanje iznosa od 10 posto za rad Matice umirovljenika.

Umirovljenici razgovaraju za istim stolom

Umirovljenici | Pexels

Krapinsko-zagorska županija je dodijelila 6.550 eura potpore za deset udruga umirovljenika, a novac je namijenjen za kupnju informatičke opreme. Poznato je i kako je ostalo još 1.450 eura koja se mogu dodijeliti udrugama koje zadovoljavaju uvjete i koje se mogu javiti na poziv.

stariji
Još jedna županija brine o svojim umirovljenicima: Osigurani su novci u proračunu, a postoje i planovi za budućnost

Povećat će se javni pozivi za potrebe umirovljenika

Pravo na potporu Krapinsko-zagorske županije je ostvarilo deset udruga kojima je za kupnju informatičke opreme dodijeljeno 6.550 eura. Župan Željko Kolar je rekao i kako će ubuduće imati dva puta godišnje javne pozive koji će ciljano biti vezani za određene potrebe umirovljenika.

– Uvijek je dobro kad imate partnera koji je aktivan. Naš politički partner je Hrvatska stranka umirovljenika, koja je došla s konkretnim prijedlogom za pomoć umirovljenicima i starijim osobama. I kad dobijete takav dobro razrađen program, to je i puno lakše realizirati. Temeljem programa koji je pripremio naš Savjet za umirovljenike i osobe treće životne dobi smo se i našli da dodijelimo ove ugovore, a ja sam uvjeren da ćemo ubuduće bar dva put godišnje imati javne pozive koji će ciljano biti vezani za određene potrebe umirovljenika, izjavio je župan Kolar.

Izdvajanje za Maticu umirovljenika će se povećati

Osim toga, u sklopu javnog poziva je pokrenut i Savjet za umirovljenike i osobe treće životne dobi Krapinsko-zagorske županije, o čemu smo pisali ovdje, a ostalo je i 1.450 eura na raspolaganju pa se pozivaju udruge na području Županije, koje ispunjavaju uvjete da podnesu prijavu do 30. rujna te ostvare potporu. Župan je rekao i kako će se izdvajanje za rad Matice umirovljenika povećati za deset posto.

– Samo za rad Matice umirovljenika na godišnjoj razini izdvajamo 53.108 eura, a obećali smo, da ćemo zbog povećanja životnih troškova, to povećati za 10 posto. Krajem rujna na Županijskoj skupštini imamo druge izmjene Proračuna Krapinsko zagorske županije i tamo će biti i ovo povećanje. Dodatno ističem kako smo se dogovorili da će naše stručne službe, kada se otvori određena tema koja je vezana za neki problem umirovljenika na nacionalnoj razini, izaći na teren i doći ljudima u urede i objašnjavati zakonske prijedloge, zakonske mogućnosti onoga što bi eventualno bilo u njihovom interesu, rekao je Kolar.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap