Jedna županija donirala bučino ulje s međunarodne izložbe pučkoj kuhinji

Luka Kalac
30. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

Varaždinska županija završetkom izložbe bučinog ulja već tradicionalno donira 150 bočica ulja pučkoj kuhinji Biskupijskog Caritasa. Riječ je o uljima vrhunske kvalitete jer su bila izložena na 6. Međunarodnoj izložbi bučinih ulja Alpe-Adria i 13. izložbi bučinih ulja Hrvatske. Tom je prigodom ravnatelj Biskupijskog Caritasa mr.sc. Ante Šola naglasio kako im Varaždinska županija pomaže tijekom cijele godine, a ne samo prilikom blagdana. Šola je izrazio veliku zahvalnost na tome.

Varaždinska županija donira bučina ulja s izložbe pučkoj kuhinji Biskupijskog Caritasa.

Donacija Varaždinske županije pučkoj kuhinji Biskupijskog Caritasa | Foto: Varaždinska županija

Svakog svibnja Varaždinska županija organizira tradicionalnu izložbu bučinih ulja, čijim zatvaranjem slijedi donacija proizvoda Pučkoj kuhinji Biskupijskog Caritasa. Riječ je o izloženim proizvodima koja su pojedinačno promovirana na izložbi. Ove godine je tako donirano 150 bočica bučinog ulja ravnatelju Biskupijskog Caritasa mr.sc. Anti Šoli. To su redom ulja koja su bila izložena na subotnjoj 6. međunarodnoj izložbi bučinih ulja Alpe-Adria i 13. izložbi bučinih ulja Hrvatske.

Vjekoslav Šubić | foto: I. gimnazija Zagreb, Facebook stranica škole
Umirovljenik zagrebačkoj školi ostavio pola stana: Ranije im je donirao i veliku novčanu svotu

S obzirom na to da je ovo već tradicionalna donacija, ravnatelj Biskupijskog Caritasa Šola je tu donaciju, kao i dosadašnje, opisao kao lijepu gestu Varaždinske županije. Tom je prilikom istaknuo hvalevrijednu suradnju između Biskupijskog Caritasa i Varaždinske županije.

– Županija nas pomaže tijekom cijele godine, a ne samo prilikom blagdana i na tome smo jako zahvalni. Mi imamo preko 300 korisnika o kojima brinemo te se iskreno nadam kako će ovaj lijepi primjer Varaždinske županije slijediti i druge institucije i tvrtke, zaključio je ravnatelj Biskupijskog Caritasa mr.sc. Ante Šola.

Podsjećamo kako smo već pisali o raznim donacijama diljem Hrvatske. Još jedna hvalevrijedna donacija bila je ona umirovljenog novinara i urednika Vjekoslava Šubića od 250.000 kuna Zakladi Ankica zagrebačke Prve gimnazije prije nekoliko godina. Gospodin Šubić je nažalost preminuo 2022. u 86. godini života, ali škole se sjetio i u oporuci. Naime, Prvoj gimnaziji ostavio je polovinu stana. Zahvaljujući tim sredstvima, ali i ostalim donacijama, škola će dodijeliti stipendije maturantima u potrebi, o čemu smo pisali ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap