Jedna banka podiže cijene svojih naknada, evo koliko će iznositi usluge za umirovljenike

Ana Kanazir
17. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

Privredna banka Zagreb je obavijestila svoje korisnike kako će od 1. kolovoza podići cijene naknada za većinu usluga. Tako će se, između ostaloga, mijenjati naknade za vođenje tekućih računa za umirovljenike. Ova naknada trenutno iznosi od 0,36 do 0,60 eura mjesečno, dok će za tri mjeseca ova naknada biti od 0,43 do 0,72 eura mjesečno. Osim toga, mijenja se i naknada za vođenje tekućeg računa korisnika inozemnih mirovina, koja će se smanjiti pa će umjesto od 0,71 do 1,19 eura iznositi od 0,43 do 0,72 eura mjesečno. Mijenjat će se i visina naknade za žiro račune.

banka novac bankomat

Povećane naknade banke | Foto: Unsplash

PBZ je svoje korisnike putem e-maila obavijestio o promjeni iznosa naknada za vođenje računa. Ove promjene se odnose na izmjene naknada za usluge u poslovanju s domaćim i stranim građanima, a sve kreće od 1. kolovoza.

Mijenjaju se i naknade za umirovljenike

Poskupljuju telekomunikacijske usluge, a sada je i jedna banka najavila svoja poskupljenja i promjene u cijenama naknada. PBZ će tako neke usluge poskupjeti za nekoliko centi, dok će neke čak i malo pojeftiniti. Dvije usluge se odnose i na umirovljenike.

Prije svega, obavijestili su kako će se mijenjati visina mjesečnih naknada za vođenje transakcijskih računa za tekući račun u eurima, tekući račun u eurima za umirovljenike, tekući račun u eurima i stranoj valuti, tekući račun u eurima i stranoj valuti za korisnike inozemnih mirovina, žiro račun u eurima, žiro račun u eurima i stranoj valuti, kao i žiro račun u eurima i stranoj valuti za korisnike inozemnih mirovina. Mijenja se i visina naknade za dio kreditnih transfera putem online bankarstva.

Iznosi će se smanjiti za one s inozemnom mirovinom

Vođenje tekućeg računa u eurima trenutno iznosi od 0,71 do 1,19 eura, dok će nova visina naknade biti od 0,97 eura do 1,61 euro mjesečno. Vođenje tekućeg računa za umirovljenika trenutno iznosi od 0,36 do 0,60 eura mjesečno, dok će po novome ovaj iznos biti od 0,43 do 0,72 eura mjesečno.

S druge strane, iznos za vođenje tekućeg računa za korisnike inozemnih mirovina će se nešto smanjiti. On sada iznosi od 0,71 do 1,19 eura, a od 1. kolovoza će ovaj iznos biti od 0,43 do 0,72 eura. Oni koji inozemnu mirovinu dobivaju na žiro račun će naknadu također plaćati nešto manje. Ona trenutno tako iznosi od 0,48 do 0,80 eura, dok je nova visina naknade od 0,43 do 0,72 eura mjesečno.

Podsjećamo, Hrvatska poštanska banka je najavila kako će kasniti s isplatom mirovina u lipnju i to zbog tehničkih prilagodbi u sustavu. tako će mirovine na račune sjesti 4. lipnja, umjesto prvog dana u mjesecu kao inače. Više o tome možete pročitati u ovom tekstu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap