Jedna banka je objavila obavijest za svoje klijente: ‘Pojavile su se lažne SMS poruke…’

Ana Kanazir
8. kolovoza 2023.
Novosti
A- A+

Privredna banka Zagreb je na svojim internetskim stranicama objavila upozorenje za sve svoje korisnike. Naime, napisali su kako se pojavila nekolicina slučajeva lažnih SMS poruka koje sadrže poveznicu koja vodi na stranicu koja nije povezana s bankom.

Plaćanje karticom

Kartica | Ilustracija: Rawpixel

Lažne poruke mogu se poslati na e-mail adresu, ali i u SMS-u, a upravo potonje se trenutno događa. Točnije, netko šalje poruke na mobilne telefone predstavljajući se kao Privatna banka Zagreb.

Facebook na mobitelu pored prijenosnog računala
Facebookom se krenula širiti nova prevara, evo o čemu se radi

Kako su napisali iz PBZ-a, ove poruke na prvi pogled izgledaju kao da ih je stvarno poslala Privredna banka, ali dolaze od pošiljatelja s nepoznatim brojevima. Unutar poruke se nalazi poveznica koja vodi na stranicu koja nije povezana s Privrednom bankom Zagreb. Kako ne bi došlo do štete za korisnike, napisali su i posebno upozorenje.

– Naglašavamo da takve SMS poruke nije poslala Privredna banka Zagreb d.d. i da se radi o prijevarnim porukama te vas molimo da ni u kojem slučaju ne otvarate poveznicu sadržanu u takvoj poruci i SMS obavezno obrišite.

Dodaju i napomenu da se ni u kojem slučaju ne upisuju osobni ili drugi osjetljivi podaci kao što su podaci o broju kartice ili CVV broj u polja za upis na stranicama do kojih su došli putem poveznica iz sumnjivih poruka.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap