Facebookom se krenula širiti nova prevara, evo o čemu se radi

Ana Kanazir
5. lipnja 2023.
Novosti
A- A+

Na Facebooku vrebaju razne opasnosti, od neobičnih komentara u kojima se traže vaši podaci pa do lažnih zahtjeva za prijateljstvom ili neobičnih linkova na koje morate kliknuti, ako želite nešto saznati. Upravo se takva prevara trenutno širi diljem svijeta.

Facebook na mobitelu pored prijenosnog računala

Facebook | Foto: Unsplash

Iako su društvene mreže dobre jer se na jednostavan način i potpuno besplatno možete povezati s prijateljima ili osobama s kojima niste dugo u kontaktu, one imaju i razne mane, među koje spadaju i prevare.

Prevare na Facebooku su česte, a važno je samo paziti što radite, s kime komunicirate i na koje poveznice idete. Trenutno je aktualna prevara s poveznicama na kojima piše ‘vidi tko je umro’ ili ‘nećeš vjerovati tko je umro’. Ovi naslovi vas tjeraju da kliknete na poveznicu, gdje onda morate upisati svoje korisničke podatke.

Upisivanje bilo kakvih podataka je prva pogreška jer postajete laka meta prevaranata. Samim time se šire virusi koji onda vode do krađe raznih podataka ili do prijevara.

Kako navodi portal Tech Times, ova prijevara je aktualna u Australiji, ali se vrlo brzo može proširiti i na ostatak svijeta.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap