Jedan umirovljenik drugom doslovno ukrao dvije kuće u Dubrovniku

Jasmina Grgurić Zanze
28. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Od starijih osoba krade se sve i svašta, od novaca i kartica do zlatnog nakita. No, na meti svirepih prevaranata sve su češće i nekretnine koje na sve moguće načine pokušavaju prepisati na sebe. Jedan 70-godišnjak tako je prisvojio dvije vrlo vrijedne nekretnine 84-godišnjaka i to na način da je krivotvorio sve dokumente.

Pixabay

Lažni ugovor o kupoprodaji dviju nekretnina u Dubrovniku izradio je lani u ožujku 70-godišnjak iz Sisačko-moslavačke županije, a na štetu 84-godišnjeg hrvatskog državljana s prebivalištem u Švedskoj.

Na taj način postao je vlasnikom obje nekretnine i stekao pravo u zemljišnim knjigama prenijeti nekretnine na svoje ime. Srećom, otkrila ga je dubrovačko-neretvanska policija koja je jučer izvijestila o ovom slučaju.

Okrutni trojac umirovljenici pokušao uzeti stan, zaključavali je, lažirali dokumente...

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je na lažnom ugovoru krivotvorio pečat i potpis javnog bilježnika te javnobilježničku ovjeru potpisa oštećenog 84-godišnjaka, te protivno zakonu koristio osobne podatke oštećenog muškarca.

Tako izrađeni ugovor je u lipnju prošle godine, poštom iz Zagreba uputio nadležnom sudu u Dubrovniku, s prijedlogom za upis uknjižbe prava vlasništva u zemljišnim knjigama na svoje ime te tako stekao protupravnu imovinsku korist od preko tri milijuna kuna.

Dubrovačka policija je 70-godišnjaka privela ove nedjelje poslijepodne uz kaznenu prijavu.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap