Jedan je par za povratnu ambalažu u samo jednom danu dobio 10.200 kuna

Ana Kanazir
14. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Dobro je poznato kako je svaka kuna važna, a mnogi svoje kune dobivaju upravo sakupljajući boce i dobivanjem novci za iste u trgovinama. Ipak, Dominik i njegova djevojka Jale iz njemačke pokrajine Schleswig-Holstein su u dva trgovačka lanca u jednom danu donijeli 100 vreća prazne ambalaže, a za to su dobili 1358,31 eura, odnosno 10.200 kuna.

Foto: Pixabay

Priznaju kako su sve bilježili na papir, kako bi baš u svakom trenutku znali koliko vreća imaju i kako bi lakše došli do svojeg cilja od 100 vreća. Jednako tako su sve zabilježili u videu koji je objavljen na njihovom YouTube kanalu, a za koji žele da ostane njihovim potomcima.

Tečaj €/kn: 7,53450

Imali su zadani cilj

– Htjeli smo vidjeti koliko povratne ambalaže možete prikupiti u godini, jer smo uvijek imali barem dvije vreće tjedno. Sve prazne boce ostavljali smo na tavanu. Pokazalo se da se u godinu dana nakupi puno toga. U kućanstvu je dvoje odraslih i dvoje djece. Ali skupljali smo samo Dominik i ja, rekla je Jela za Fenix magazin.

Izgleda da su ispunili svoj cilj od 100 vreća praznih boca, a objasnili su i kako je to izgledalo u trgovini.

U njihovom mjestu ih je voditelj trgovine poslao dalje već nakon deset vreća pa su morali potražiti drugu trgovinu koja je od njih udaljena oko sedam kilometara. U toj trgovini su imali više sreće pa su uspjeli staviti svih 100 vreća boca u stroj, uz pomoć zaposlenika trgovine, i na kraju su dobili 10.200 kuna.

Što s bocama nakon uvođenja eura? Najsiromašniji će sitno zbrajati svoju povratnu naknadu

Što s bocama nakon uvođenja eura

Nakon uvođenja eura promijenit će se mnoge stvari pa tako i iznos koji će se dobivati za povrat boca. Dok se dosad za jednu bocu dobilo pedeset lipa. Nakon uvođenja eura naknada za povratnu ambalažu će iznositi sedam centi. Više o tome smo pisali ovdje. 

Jedan je par za povratnu ambalažu u samo jednom danu dobio 10.200 kuna
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap