Jedan grad brine o svojim umirovljenicima: Evo koliko će ove godine izdvojiti za uskrsnice i božićnice

Ana Kanazir
2. listopada 2023.
Novosti
A- A+

Mnoge županije, općine i mnogi gradovi brinu o svojim umirovljenicima na razne načine. Dok im neki osiguravaju druženja, drugi pak izdvajaju određene iznose za njihove božićnice i uskrsnice. Tako se zamjenik gradonačelnika Osijeka, Dragan Vulin pohvalio kako će Grad ove godine izdvojiti oko 400.000 eura za božićnice i uskrsnice, ali i kako se svaki mjesec daje dodatak za umirovljenike s najnižim mirovinama.

Novčanice eura u rukama

Novac, euri | Foto: mirovina.hr

Grad Osijek izdvaja određene iznose za svoje umirovljenike, a zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin se sada pohvalio konkretnim iznosima, naveo je i kako postoji pet dnevnih boravaka za druženje umirovljenika, a najavio je i izgradnju novog Doma za starije.

poludnevni boravak
U Osijeku organiziran poludnevni boravak za umirovljenike u kojem se mogu družiti, ali i provjeriti tlak

Na proslavi Međunarodnog dana starijih osoba u Osijeku, zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin je rekao kako Grad prepoznaje važnost brige o umirovljenicima u nekoliko segmenata. Osim toga, dodao je i kako je posebno bitna socijalizacija i druženje, što im je omogućeno kroz pet dnevnih boravaka, a postoje i poludnevni boravci o kojim smo pisali ovdje. Spomenuo je i važnost izdvajanja iz proračuna.

– Također, svjesni smo i onih financijskih problema s kojima se suočavaju naši umirovljenici, stoga Grad Osijek i ove godine preko izdvaja u proračunu oko 400.000 eura za uskrsnice i božićnice te osiguravamo i stalni mjesečni dodatak za one umirovljenike s najnižim mirovinama u gradu Osijeku, istaknuo je Vulin napominjući kako je suradnja sa svim osječkim umirovljeničkim udrugama izvrsna.

Na kraju je dodao i kako je velik izazov smještajni kapacitet u Domu za starije i nemoćne osobe, a dodao je i kako se ovdje traže konkretna rješenja, ali i kako su blizu rješenja što se tiče lokacije i samog idejnog projekta.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap