Jagode s tržnice ili iz trgovačkog centra? Usporedili smo prve mjerice!

Matej Markovinović
2. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Proljeće je stiglo, zajedno s prvim jagodama na tržnicama i u trgovačkim lancima. Iako je već poznato da ni jedne jagode nisu kao one domaće, odlučili smo ipak poći na obližnju tržnicu i kupiti dvije mjerice te podijeliti naše dojmove. Kako bi stvar učinili još zanimljivijom, usput smo svratili i u Konzum gdje smo kupili istu količinu jagoda, pa smo na koncu napravili mini usporedbu koju možete pročitati u nastavku.

jagode

Foto: mirovina.hr

Iako smo načuli da se na tržnicama mogu pronaći makedonske jagode, čini se da to nije tako. Naime, na tržnici Kvatrić, ljubazni nam je prodavač objasnio da se trenutno mogu kupiti samo grčke, albanske i španjolske jagode, jer, kako tvrdi, Makedonci ih “nemaju dovoljno ni za sebe, a kamoli i za nas”.

Jagode s tržnice

U svakom slučaju, to nas nije spriječilo da kupimo dvije mjerice, odnosno kilogram grčkih jagoda po cijeni od 30 kuna. Napominjemo da je cijena mjerice bila nešto manja, jer smo posjetili tržnicu pred kraj radnog vremena.

jagode

Grčke jagode s tržnice. Foto: mirovina.hr

Začudo, grčke jagode s tržnice imale su izuzetno ugodan i privlačan miris, baš kao što bi se očekivalo od, primjerice, domaćih jagoda u svibnju ili lipnju. Svakako je pohvalno i to što su bile krupne, no, naravno, nisu bile pretjerano slatke. Međutim, ako se u obzir uzme doba godine, okusom su bile sasvim zadovoljavajuće.

Jagode iz Konzuma

Pri povratku s tržnice, usput smo svratili i u Konzum, koji nas već nekoliko dana ‘bombardira’ reklamama za jagode na akciji. Mjerica je u trgovini bilo na pretek po akcijskoj cijeni od 11.99 kuna (16,72 kune kad nije akcija), stoga smo se odlučili počastiti s dvije mjerice koje smo platili gotovo 24 kune, što je ipak nešto jeftinije od onih na tržnici.

jagode

Grčke jagode iz Konzuma. Foto:mirovina.hr

[BAKINA KUHINJA] Brzi sezonski kolač s jagodama koji ćete odmah jesti

Zanimljiva je činjenica da su jagode iz Konzuma također grčkog podrijetla, no ipak nisu ni blizu onima s tržnice. Miris im je gotovo nepostojeći, a okus im je poprilično isprazan i pomalo voden. Činjenica je da su jeftinije nego jagode na tržnici, no ako ste ljubitelj ovog, inače slatkog i ukusnog voća, savjetujemo da ih izbjegavate.

No, naravno, ako se u vašem kućanstvu ipak nađe neka mjerica jagoda koja, ruku na srce, nije ‘bogzna što’, uvijek možete napraviti brzi sezonski kolač s jagodama. Ako već nemate pod rukom isprobani recept, slobodno iskoristite onaj na našem portalu, jer se sigurno nećete razočarati.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap