Izgubljeno pismo: Kralj Charles napisao pismo baki kao dječak, a sada je slučajno je pronađeno na tavanu kuće

Ana Kanazir
4. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Kralj Charles je u djetinjstvu napisao svojoj baki pismo u kojem joj želi brzo ozdravljenje, a na tavanu ga je pronašao par koji živi u kući u Warwickshireu u Engleskoj. Pismo je napisano na papiru Buckinghamske palače, a datira iz 1955. godine. Procjenjuje se kako bi ovo pismo sada moglo vrijediti oko 11.300 eura.

Kralj Charles

Kralj Charles | Youtube screenshot

Par iz Engleske nije ni slutio što će pronaći dok su čistili svoj tavan oko Božića. Na početku su mislili da nitko neće biti zainteresiran, ali su onda shvatili kakvu vrijednost drže u rukama.

U pismu je napisano: ‘Draga bako, žao mi je što si bolesna. Nadam se da ćeš brzo ozdraviti’, a s druge strane papira je napisano ‘Puno te voli Charles’ s puno poljubaca, ali i krugova u raznim bojama. Poznat je i datum kada je pismo napisano. Naime, radi se o 15. ožujku 1955. godine, kada je kralj imao samo šest godina, navodi CNN.

'Najskuplje pismo na svijetu': Na adrese umirovljenika stigao Vodič za penzionere vrijedan 780.000 eura

Muškarac koji je pronašao pismo, a koji je htio ostati anoniman, je rekao da je pismo pripadalo njegovom pokojnom djedu Rolandu Stockdaleu koji je radio za gradsku policiju, pri čemu je bio član kraljičinih osobnih zaštitnih snaga tijekom 1950-te godine.

Nakon što su saznali na koliko se procjenjuje ovo pismo, mladi par ga je odlučio prodati. Osim pisma, na tavanu su pronašli i pozivnicu za ples u dvorcu Balmoral, poruku koju je potpisala kraljica Elizabeta i poruke koje idu uz poklone koje su potpisali kraljica Elizabeta II. i princ Philip.

Kralj Charles
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap