Iz ‘Večernje škole’ na fakultet: Miroslav Škoro će studentima predavati ekonomiju

Josip Mihaljević
5. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Popularni pjevač je krajem 2017. godine postao doktor ekonomije, a sada će studentima postati profesor. Škoro je mišljenja kako je sadašnji sustav obrazovanja prepun teorije i učenja napamet, a premalo usvajanja znanja s razumijevanjem.

miroslav škoro profesor

Foto: Miroslav Škoro | Youtube screenshot

Dr. sc. Miroslav Škoro postao je suradnik na kolegiju Uvod u ekonomiju na diplomskom studiju ekonomije na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin.

Pjevač je krajem 2017. godine doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku na temu “Modeli upravljanja i raspodjele prihoda glazbene industrije u uvjetima digitalizacije.” Osim toga, škoro je prije toga diplomirao na Višoj građevinskoj školi Sveučilišta u Osijeku te smjer marketing na osječkom Ekonomskom fakultetu.

“Velika mi je čast što sam dobio ovu priliku i zahvaljujem Sveučilištu Sjeverna pozivu. Obrazujući se cijeli život u različitim školama, u raznim zemljama, pa i kontinentima, zaključio sam da je naš sustav obrazovanja počesto postavljen na način koji je pomalo neobičan i staromodan. Mnogo je teoretiziranja i učenja napamet, a premalo prakse i usvajanja znanja s razumijevanjem. Za mene je neuspjeh učenika poraz učitelja. Iako se nisam školovao do razine na kojoj sam sada želeći raditi u obrazovnom sustavu, mislim da svojim iskustvom i usvojenim znanjima i vještinama mogu pomoći budućim učenicima da napuste školske klupe s usvojenim praktičnim i aplikabilnim znanjima”, izjavio je pjevač.

I Sveučilište Sjever je zadovoljno novim profesorom jer će njihovi studenti iz prve ruke učiti od iskusnog glazbenika koji je dugo godina vodi uspješnu poslovnu karijeru.

“Cijeneći iznimno profesionalno, tako i znanstveno iskustvo dr. sc. Miroslava Škore – u umjetnosti, poduzetnišvu i industriji zabave te specifičan istraživački interes u područu prava intelektualnog vlasništva, što je u globaliziranom svijetu temelj rasta gospodarstva, uvjereni smo da će dr. sc. Miroslav Škoro obogatiti Odjel za ekonomiju te bogata iskustva i znanja dugo prenositi generacijama studenata na Sveučilištu Sjever”, izjavio je izv. prof. dr. sc. Ante Rončević, pročelnik Odjela za ekonomiju Sveučilišta Sjever.

 

Iz ‘Večernje škole’ na fakultet: Miroslav Škoro će studentima predavati ekonomiju
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap