Inspektori: “Autobusi su puni tinejdžera i umirovljenika koji sve shvaćaju kao zezanciju”

Jasmina Grgurić
13. rujna 2020.
Novosti
A- A+

Inspektori civilne zaštite svakodnevno nadziru rad noćnih klubova, ali i pridržavanje epidemioloških mjera i na drugim javnim mjestima. Voditelj postrojbe civilne zaštite Zadra, Mate Lukić ipak kao najveći problem ističe pretrpani javni prijevoz. Autobusi su, kaže, prepuni tinejdžera i umirovljenika koji su dosta neozbiljni, sve shvaćaju kao zezanciju pa time ugrožavaju ostale putnike.

Ilustracija: Rawpixel

Da su pretrpani autobusi i tramvaji s epidemiološkog stajališta trenutno daleko veći problem od noćnih klubova, smatra voditelj postrojbe civilne zaštite Zadra, Mate Lukić.

“Od početka škole imamo problema s javnim prijevozom, smatram da to nije samo problem Zadra, nego i ostalih gradova, autobusne i tramvajske linije su pretrpane. Od petka je naših 20 pripadnika civilne zaštite konstantno na terenu” – kaže Lukić za Dnevnik.hr.

Nove epidemiološke mjere od sutra na snazi u još dvije županije

Dodaje kako su autobusi puni umirovljenika i tinejdžera koji “su dosta neozbiljni i sve shvaćaju kao zezanciju pa ugrožavaju sve ostale korisnike javnog prijevoza“.

Inspektori civilne zaštite na terenu su u tri smjene 24 sata dnevno, a najviše problema imaju s nepridržavanjem epidemioloških mjera, kršenjem radnog vremena i masovnim okupljanjima.

Nadzore provode već 200 dana, a prekršaja je ipak sve manje. Inače, za Zadarsku županiju epidemiološke mjere su produljene do 1. studenoga. Na privatnim proslavama, svečanostima i karminama može biti najviše 25, a na svadbama najviše 50 ljudi.