Informativno predavanje: Umirovljenici će na jednom mjestu saznati sve o mogućnostima zapošljavanja

Milan Dalmacija
13. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

U Ivancu će biti održano informativno predavanje o mogućnostima zapošljavanja umirovljenika. Djelatnici Zavoda za zapošljavanje će sljedeće srijede predstaviti mogućnosti zapošljavanja umirovljenika te im pružiti informacije o radnim uvjetima i slobodnim radnim mjestima.

Umirovljenik popravlja u svojoj radionici

Rad u mirovini | Foto: Unsplash

Umirovljenici rade, nezaposleni čekaju: Paradoks u zapošljavanju u Hrvatskoj mogao bi dovesti do još većeg siromaštva

U suradnji s varaždinskim područnim uredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Poduzetnički centar Poslovna zona Ivanec d.o.o. organizirat će informativno predavanje o zapošljavanju umirovljenika, Predavanje će se održati u zgradi HZMO-a i HZZO-a u Ivancu, u srijedu 15. ožujka u 11 sati, piše Sjeverni.info.

Na predavanju će djelatnici HZZ-a umirovljenicima predstaviti mogućnosti zapošljavanja u djelatnostima u kojima se traži najveći broj radnika. Bit će im predstavljen i portal za zapošljavanje umirovljenika, o kojem smo ranije pisali, ali i opće informacije o radnim uvjetima i slobodnim radnim mjestima.

Vrijedi podsjetiti kako je izmjenama Zakona o radu, omogućen rad i nakon 65. godine života uz dogovor s poslodavcem, a onima koji ipak odu u mirovinu sa 65 godina, ukinuto je pravo na otpremninu i otkazni rok. Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, u siječnju ove godine su zabilježena 24.832 osiguranika starija od 65 godina te 23.365 umirovljenika koji rade uz mirovinu na pola radnog vremena.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap