Imao oružja za manju vojsku: Evo što je sve policija pronašla u kući 75-godišnjeg Varaždinca

Milan Dalmacija
1. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Policija je u kući 75-godišnjaka u Varaždinu pronašla tri puške, velik broj pištolja, 15.000 komada streljiva i razne dijelove oružja. Zbog toga će zaraditi kaznenu prijavu, a možda i kaznu, iako je sve mogao predati sam bez ikakvih posljedica.

Arsenal oružja 75-godišnjaka iz Varaždina. | Foto: PU varaždinska

Varaždinska je policija protekloga tjedna imala pune ruke oružja, ali ne svoga, već u vlasništvu jednog 75-godišnjaka. Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražili su mu kuću i druge objekte koje je koristio.

Tečaj €/kn: 7,53450
pistolj
Što su planirali? Umirovljenik iz Zadra (68) prodavao ilegalno oružje Zagrepčanima (64, 62)

Tom su prilikom pronašli pravi arsenal oružja: malokalibarsku pušku s ciljnikom i priguđivačem, pušku Crvena Zastava M-48 i pušku IŽ; zatim pištolje marki Crvena Zastava, Röhm, Amazone, Browning i TT, potom revolvere Little Joe i Smith & Wesson, ali i više plinskih pištolja različitih marki.

Ali, to nije sve. U svojoj je zalihi 75-godišnjak imao oko 15.000 komada streljiva, sačmu različitih dimenzija, nekorištene čahure i zrna različitih kalibara, barut te različite dijelove oružja poput inicijalnih kapisli, mehanizama za okidanje, zatvarača, dijelova spremnika, cijevi pušaka i pištolja…

Policija mu pronašla još i dvije rastavljene zračne puške te dvije preše za punjenje streljiva. Zbog činjenice da je nabavljanje i posjedovanje takvog oružja zabranjeno, 75-godišnjak je uhićen i kazneno prijavljen.

Iz Policijske uprave varaždinske tom su prigodom podsjetili na akciju “Manje oružja – manje tragedija”, u kojoj građani bez ikakvih sankcija mogu predati oružje ili minsko-eksplozivna sredstva. Dovoljno je samo obavijestiti policiju na broj 192 kako bi službenici obučeni za baratanje vatrenim oružjem mogli na licu mjesta preuzeti opasne naprave.

Imao oružja za manju vojsku: Evo što je sve policija pronašla u kući 75-godišnjeg Varaždinca
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap