Što su planirali? Umirovljenik iz Zadra (68) prodavao ilegalno oružje Zagrepčanima (64, 62)

Josip Mihaljević
12. svibnja 2022.
Novosti
A- A+

Zagrebačka policija podnijela je tri optužna prijedloga protiv trojice starijih sugrađana zbog nezakonite trgovine oružjem. Umirovljenik sa šireg zadarskog područja (68) prodao je pištolje u vrijednosti od 10 tisuća kuna nešto mlađim (64, 62) Zagrepčanima.

pistolj

Foto: Unsplash

Policijski Odjel organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja iz Zadra u suradnji sa zagrebačkim kolegama proveo je kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana, sumnjiče ih da su počinili kazneno djelo trgovanja ilegalnim oružjem.

Najstarijeg među njima, 68-godišnjaka, terete da je u 2021. godini prodao dva pištolja koja je ilegalno posjedovao osobi iz Zagreba i to za iznos od 10 tisuća kuna. Nakon što su mu pretražili dom i prostorije koje koristi na širem zadarskom području, policija je pronašla i oduzela 39 komada raznog vojnog streljiva i dva kilograma rezanog duhana, kao i tri pištolja za koja je imao dozvolu.

Istraga se proširila na zagrebačko područje gdje je policija pretražila domove 64-godišnjaka i 62-godišnjaka. Kod prvog je pronađen pištolj marke “Beretta” u nelegalnom posjedu, 31 metak i jedno pirotehničko sredstvo. Kod drugog su pronašli 28 komada raznog vojnog streljiva i jednu cijev za pušku.

Protiv 68-godišnjaka se, uz optužne prijedloge, podnosi i kaznena prijava, dok će mlađi dvojac zaraditi samo optužne prijedloge.

Što su planirali? Umirovljenik iz Zadra (68) prodavao ilegalno oružje Zagrepčanima (64, 62)
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap