Ima 84 godine i cijepio se 12 puta u 12 mjeseci: “Svima preporučujem, pomaže i kod bolova u leđima”

Josip Mihaljević
12. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Kod nekih su problem prve dvije doze, kod malo većeg broja ljudi treća doza, ali imamo i primjere žestokih ljubitelja cjepiva. Brahamadev Mandal, 84-godišnjak iz Indije, cijepio se čak 12 puta u manje od 12 mjeseci. Tek nakon posljednje doze uhvatile su ga indijske vlasti.

cijepljenje

Foto: Unsplash

Puno se priča o protivnicima cijepljenja, ali u svijetu je sve više priča o ekstremu na suprotnoj strani – onima koji su cjepivo primili daleko više puta nego što je do sada preporučeno. U glavnoj ulozi najnovije takve priče je 84-godišnji indijski umirovljenik Brahamdev Mandal koji se cijepio čak 12 puta od veljače 2021. do siječnja 2022. godine. Nakon 12. doze napokon su ga uhvatile lokalne indijske vlasti, piše Dnevnik.hr.

Prvih deset doza primio je u razmaku od 11, mjeseci, a da bi priča bila još bizarnija – dvije je primio u razmaku od samo pola sata 13. travnja prošle godine. Inače, gospodinu se ništa strašno nije dogodilo. Bio je raspoložen i za izjave za medije, kazao im je kako se tijekom pandemije htio osjećati jačim, a kazao je kako ima dojam da su mu višestruke doze cjepiva riješile problem s bolovima u zglobovima:

cijepljenje
[ANKETA] Što mislite o obaveznom cijepljenju za starije od 65 godina?

“Dobio sam cjepiva i preporučujem svima da ih prime. To je vrlo korisno. Cjepivo pomaže i kod bolova u leđima pa bi ga trebali svi dobiti. Razina kisika u mojoj krvi se poboljšala i nakon prvih nekoliko doza cjepiva se nisam nikad ni prehladio”, zaključio je Mandala.

Inače, u svemu je uspio jer je išao na razne cjepne punktove koristeći vlastitu osobnu iskaznicu. Nije odustao ni kada su ga uhvatili da je više puta cijepljen – posudio bi nečiju osobnu iskaznicu i ponovno išao po cjepivo. Indijske vlasti ga terete za zlouporabu zdravstvenog sustava, no zbog dobi vjerojatno neće dobiti neku tešku kaznu.

Ima 84 godine i cijepio se 12 puta u 12 mjeseci: “Svima preporučujem, pomaže i kod bolova u leđima”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap