HSU prozvao konkurentsku stranku: “Nekima odgovara magla na političkoj sceni”

Josip Mihaljević
10. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Iz Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) objavili su kako su primili uvredljivo pismo ljutog umirovljenika kojem se nije svidjelo njihovo priopćenje. Istina je da je priopćenje došlo od konkurentske Stranke umirovljenika (SU) te se HSU od njih želi ograditi.

Veselko Gabričević (Snimak zaslona: Facebook/LTV)

Jučer smo objavili priopćenje Stranke umirovljenika (SU) u kojem su iz te stranke pohvalili Vladu premijera Plenkovića i njegove napore oko ublažavanje situacije s poskupljenjima energenata.

U međuvremenu je zbog tog priopćenja “nadrapala” Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) koja je primila optužbe za izdaju od nezadovoljnog umirovljenika takvim stavom. Kako bi pojasnili razliku između te dvije stranke, HSU se oglasio na društvenim mrežama poručujući kako su oni odmah u startu najavljenog paketa pomoći žestoko iskritizirali Vladin potez. Njihovo tadašnje priopćenje možete pročitati OVDJE. A priopćenje koje ih je naljutilo i od kojeg se danas ograđuju možete pogledati OVDJE.

“Kako prepoznati političko i osobno koristoljublje? S velikim iznenađenjem i nevjericom primili smo elektroničku poruku kojom nas nezadovoljni umirovljenik osuđuje i iskazuje svoje razočarenje našim priopćenjem. Dapače osuđuje nas, riječima koje nemaju mjesta u javnom prostoru, da smo ih izdali i podržali vladinu mjeru kojom se dodjeljuje jednokratni energetski dodatak.

Iako naučeni na svakodnevne upite i sugestije u prvi mah nismo shvatili o čemu je riječ sve dok nismo pogledali tekst na portalu mirovina.hr. Naime minorna stranka koju čini nekoliko bivših članova Hrvatske stranke umirovljenika u svojem drugom ovogodišnjem osvrtu ponovno je reciklirala istu temu i podržala isplatu energetskog dodatka te se u ime svih umirovljenika zahvalila vladi na tom činu.

S obzirom na to da smo mi izrazili potpuno drugačiji stav pojasnili smo to u našem odgovoru zabrinutom umirovljeniku koji nam se potom ispričao na pogrešno upućenom Emailu. No ova situacija rječito govori kako nekima odgovara zamagljivanje na političkoj sceni čemu ide u prilog i dozvoljavanje rada strankama vrlo sličnih imena”, poručuju iz HSU-a.

Tvrde kako je HSU najstarija i jedina organizirana politička stranka koja u prvom redu štiti starije građane.

“Zbog toga žalosti činjenica o beskrupuloznoj želji i ovisnosti pojedinaca o stjecanju neke političke moći koju nikad nisu i neće imati”, nastavljaju iz HSU-a.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap