Stranka umirovljenika: Plenkovićeva Vlada reagirala je brzo, odlučno i socijalno odgovorno

Josip Mihaljević
9. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Stranka umirovljenika pohvalila je Vladin paket financijske pomoći te mu daju punu podršku u rekonstrukciji Vlade. Referirajući se na Vladin paket pomoći, Plenkovićeve poteze nazivaju brzima, odlučnima i socijalno odgovornima.

grujić

Foto: Predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić | Youtube screenshot

Stranka umirovljenika oglasila se priopćenjem u kojem izražavaju zadovoljstvo s Vladinim paketom pomoći u vidu poskupljenja energenata. Poručuju kako pozorno prate sva dramatična zbivanja u svijetu koje remete gospodarske, političke i socijalne dimenzije društvenog života.

Vladine poteze nazvali odlučnima, brzima, socijalno odgovornima i hrabrima

Skuplji energenti, zaključuju u Stranci umirovljenika, utječu na svakidašnji životni standard građana, ali najviše na umirovljenike kao najranjivije skupine  u našem društvu.

“Hrvatska je oporavlja od katastrofalnih posljedica pandemije covid 19 te katastrofalnog potresa. Navedeno je od vlade i predsjednika Plenkovića zahtijevalo odlučnu akciju te poduzimanje hitnih mjera s ciljem ublažavanja teške situacije, a osobito u smanjivanju posljedica rasta cijena i pomoći građanima da se lakše suoče s novonastalim poteškoćama”, poručuju iz SU-a.

Stav stranke jest da je Vlada predsjednika Plenkovića reagirala odlučno, brzo i socijalno odgovorno komponirajući paket olakšica.

“Upravo za najugroženije koji bi bez te pomoći mogli sami podnijeti sva ova divljanja na tržištu osobito artikala i usluga koje predstavljaju temelj biološke egzistencije većeg dijela umirovljeničke populacije i građana. U tom smislu Stranka umirovljenika ima samo riječi pohvale Vladi predsjednika Plenkovića na hrabrosti i odgovornosti te mjerama koje su poduzeli da umanje negativne efekte za radnike, mlade, poduzetnike, obrtnike te građanke/ne i umirovljenike”, poručuju iz SU-a.

Kritiziraju oporbu

Osvrnuli su se i na najavljenu rekonstrukciju Vlade, a od Plenkovića očekuju da otkloni negativnosti koje se vežu uz pojedine članove Vlade. Iako su sami u oporbi, kritiziraju oporbu:

“Gotovo svakodnevno smo bombardirani nastupom opozicije gdje neodmjereno, i neistinito pokušavaju prikazati rad Vlade lošim pri tom umanjujući napore i odlučnost Vlade da pomogne sve društvene skupine te u ovoj krizi omogući normalno funkcioniranje Države.

Svoje stavove i mišljenje izvodimo iz pregršt pozitivnih pokazatelja a naročito činjenice da je rast BDP-a od svih zemalja u EU čvrsto zasjeo na drugom mjestu, ako bi bili sarkastični upitali bi: Tko je zaslužan za tu činjenicu, možda oporba? Koja već niz tjedana smjenjuje Vladu po nekoliko puta dnevno”, pita se šef Stranke umirovljenika Lazar Grujić.

 

Stranka umirovljenika: Plenkovićeva Vlada reagirala je brzo, odlučno i socijalno odgovorno
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap