HSU na izbore ide u koaliciji s HDZ-om: ‘Odluka je u najboljem interesu umirovljenika’

Jasmina Grgurić Zanze
28. ožujka 2024.
Novosti
A- A+

Da će na izbore ići s HDZ-om u koaliciji, odlučila je jučer Hrvatska stranka umirovljenika. Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević kaže kako je odluka jednoglasna te da je partnerska suradnja s HDZ-om u najboljem interesu umirovljenika. Premda su još u prosincu najavljivali mogućnost samostalnog izlaska na izbore, vjerujući da mogu dobiti pet posto podrške, sada su napravili ovaj, zapravo posve očekivani, zaokret.

Veselko Gabričević iz Hrvatske stranke umirovljenika

Predsjednik HSU-a, Veselko Gabričević | Foto: Mirovina.hr

HSU će na izbore s HDZ-om. Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) u srijedu je donijela odluku o potpisivanju koalicijskog sporazuma s Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) za predstojeće parlamentarne izbore. Odluku je donijelo Predsjedništvo HSU-a jednoglasno, nakon, kako kažu, sadržajne i konstruktivne rasprave Predsjedništva te Središnjeg odbora, navodi se u priopćenju koje su poslali samo Hini, a prenijeli ostali mediji.

‘Svaki je umirovljenik bitan. Uvijek tu, HSU!’

– Odluka predsjedništva jednoglasno je podržana i na Središnjem odboru čime su se stekli svi uvjeti da predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika potpiše koalicijski sporazum i da započne, u najboljem interesu umirovljenika, partnerska suradnja s Hrvatskom demokratskom zajednicom, priopćeno je iz HSU-a.

Predstavili su i krilaticu s kojom će na izbore: ‘Svaki je hrvatski umirovljenik bitan. Uvijek tu, HAESU!’.

HSU odustao od ideje samostalnog izlaska na izbore

HSU natpis na papiru pored mikrofona
Iz HSU-a o životu umirovljenika: 'Od mirovine starije osobe prvo plate režije i lijekove, a za hranu što ostane'

Podsjetimo, predsjednik HSU-a Veselko Gabričević još je u prosincu najavljivao mogućnost samostalnog izlaska na izbore, o čemu smo pisali ovdje. Rejting im je, rekao je tada, porastao na oko četiri posto, vjerujući da bi do izbora mogli doći na oko pet posto popularnosti, što bi im bilo dovoljno za saborski mandat. Saborskog zastupnika izgubili su nakon što su početkom prošle godine Silvana Hrelju izbacili iz stranke.

Osim HSU-a, od umirovljeničkih stranaka na izborima naći će se i koalicija nekoliko manjih stranaka ‘Umirovljenici zajedno’ Lazara Grujića i Milivoja Špike, a tu je i ‘Hoćemo pravedno’ Dragice Trumbetaš koja na izbore ide na lijevom spektru s ‘Možemo’.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap