HRMOD: Imat ćemo povoljnije izračune mirovina, ljubazni smo, dostupni i profesionalni

Josip Mihaljević
18. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Početkom ove godine Hrvatsko mirovinsko osiguravajuće društvo (HRMOD) isplatilo je svoje prve mirovine. Predsjednica Uprave Renata Gecan Milek najavljuje ambiciozne planove i vjeruje kako će otprilike polovica budućih umirovljenika dvostupaša birati HRMOD kao svog isplatitelja mirovina.

pare

Foto: Unsplash

Predsjednica uprave Hrvatskog mirovinskog osiguravajućeg društva (HRMOD) Renata Gecan Milek dala je intervju za Poslovni dnevnik u kojem najavljuje “povoljnije” izračune budućih mirovina.

Podsjetimo, mirovinska osiguravajuća društva bave se isplatom mirovina iz II. i III. mirovinskog stupa. Dugi niz godina na hrvatskom tržištu postojalo je samo jedno takvo društvo (Raiffeisen MOD), a država je prošle godine pri Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje osnovala svoj MOD.

Kada idete u mirovinu, morate odabrati želite li mirovinu kao da ste štedjeli samo u prvom stupu ili odabrati dvostupnu mirovinu. Ako odaberete dvostupnu mirovinu, tada morate birati i svoj MOD (Raiffeisenov ili državni HRMOD), a oni će vam ponuditi razne modele isplate ušteđevine iz drugoga stupa. Nakon odabira, MOD vam do kraja života (ili kraće, ako ste tako ugovorili) isplaćuje mirovinu.

HRMOD: Očekujemo 50 posto onih koji se odluče za kombiniranu mirovinu

HRMOD se nedavno pohvalio da su započeli s isplatom prvih mirovina, a Gecan Milek otkriva da se radi o četiri ugovora iz drugog stupa i dva ugovora iz trećeg stupa mirovinske štednje.

hzmo
Šefica "domaćeg" mirovinskog društva: "Imat ćemo niže naknade, a mirovine će biti veće"

“Tek se očekuje veći priljev umirovljenika koji su se odlučili za isplatu mirovine putem HRMOD-a, s obzirom na zakonske rokove odabira mirovinskog osiguravajućeg društva i na činjenicu da su budući umirovljenici mogli odabrati HRMOD tek počevši od 4. siječnja 2021. godine. Kada govorimo o isplatama obveznih mirovina temeljem individualne kapitalizirane štednje, očekujemo da će ove godine biti više od 1.500 građana, odnosno njih 50 posto koji se odluče za kombiniranu mirovinu, odabrati isplatu putem HRMOD-a”, kazala je Gecan Milek.

Ljude planiraju privući “povoljnijim izračunom” mirovine

Gecan objašnjava kako u trenutku izbora MOD-a, Registar osiguranika budućem korisniku mirovine dostavlja informativni izračun temeljem kojeg korisnik pred mirovinom može usporediti visinu mirovine svih MOD-ova na tržištu.

Na pitanje kako planiraju privući barem 50 posto budućih korisnika, Gecan spominje “povoljniji” izračun mirovine, ali pritom dodaje kako će građane privući ljubaznost, dostupnost i profesionalnost njihovih zaposlenika.

kune i euri
Država nije zlopamtilo: Evo što će se dogoditi ako formula usklađivanja doista bude bila negativna

“Osim što je svakom budućem korisniku važan povoljniji izračun mirovine, u HRMOD-u smo fokusirani i na ispunjavanje ostalih kriterija koji su važni prilikom donošenja ove odluke.

Tako osim povoljnijih izračuna mirovina, svim građanima koji razmišljaju o mirovini ili su u postupku ostvarivanja prava na mirovinu stojimo na raspolaganju za sve informacije, aktivno slušamo te nastojimo što bolje razumjeti i adekvatno odgovoriti na njihove potrebe. Vjerujemo da će ljubaznost, dostupnost i profesionalnost naših zaposlenika te reputacija HRMOD-a utjecati na to da nas budući korisnik prepozna kao pouzdanog partnera za isplatu mirovine”, kazala je Gecan Milek za Poslovni dnevnik.

HRMOD: Imat ćemo povoljnije izračune mirovina, ljubazni smo, dostupni i profesionalni
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap