Šefica “domaćeg” mirovinskog društva: “Imat ćemo niže naknade, a mirovine će biti veće”

Josip Mihaljević
10. rujna 2020.
Novosti
A- A+

Hrvatsko mirovinsko osiguravajuće društvo (HR MOD) trebalo bi ponuditi niže naknade, a niže naknade trebale bi rezultirati i višim iznosom mirovine za buduće umirovljenike, tvrdi šefica novoosnovanog društva Renata Gecan Milek.

hzmo

Foto: HZMO | Youtube screenshot

Državno društvo za isplatu mirovina iz II. i III. stupa (HR MOD) priprema se za početak rada u prvom kvartalu iduće godine, a o budućnosti mirovina za Večernji list govorila je predsjednica uprave HR MOD-a Renata Gecan Milek.

hzmo
Država obećava veće mirovine i bržu isplatu: Evo tko je voditeljica projekta

“Primarni je motiv odluke HZMO-a o osnivanju HR MOD-a želja da se osiguranicima ponudi mogućnost izbora u trenutku ostvarivanja prava na mirovinu iz drugog stupa i poboljša kvaliteta usluge budućim korisnicima obvezne mirovine kroz dodatnu ponudu mirovinskih programa”, izjavila je Renata Gecan Milek za Večernji list.

Dodaje kako će HR MOD unijeti svježinu na domaće tržište jer je u Hrvatskoj do sada postojalo samo jedno mirovinsko osiguravajuće društvo:

“Znamo da nedostatak konkurencije, u pravilu, rezultira manjkom motiva za razvoj konkurentnijih programa ili unapređenja procesa. Tržišna utakmica u konačnici znači i bolju uslugu na zadovoljstvo klijenata”, kazala je Gecan Milak za Večernji list.

Prve isplate početkom sljedeće godine

Gecan Milek je kazala kako je planirani početak rada u prvom kvartalu sljedeće godine, a trenutačno su još u fazi pripremnih radnji za pokretanje aktivnosti društva, poput popunjavanja radnih mjesta.

Jedino društvo na tržištu je imalo dvadesetak godina za pripremu isplata mirovina iz II. stupa koje će se u narednim godinama intenzivirati jer će ljudi koji su većinu života štedjeli u II.

hzmo
HZMO je budućoj šefici mirovinskog osiguravajućeg društva godinu dana plaćao "premijersku" plaću

stupu krenuti u mirovinu.

“HR MOD ponudit će povoljnije programe, što svakako uključuje i niže naknade, a što će u konačnici, vjerujem, rezultirati i viši iznosom mirovine za naše buduće korisnike”, tvrdi Gecan Milek.

Gecan Milek je kazala kako nas loši demografski trendovi usmjeravaju prema daljnjem jačanju II. i III. mirovinskog stupa:

“Osim isplate mirovina, svoju ulogu vidimo u jačanju financijske pismenosti budućih umirovljenika te podizanju svijesti o vlastitom utjecaju na visinu mirovine još tijekom radnog vijeka jer već danas trebamo misliti o svojem sutra”, zaključuje Gecan Milek za Večernji list.

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap