Hrelja odgovorio Milanoviću: Obiteljske mirovine smo mogli riješiti u njegovom mandatu, on je odgađao

Josip Mihaljević
23. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Predsjednik Zoran Milanović kazao je da je transfer Silvana Hrelje u vladajuću većinu posao za USKOK. Hrelja je odgovorio na optužbe kazavši kako će od ove suradnje profitirati jedino umirovljenici, a Milanoviću je poručio da je i on mogao riješiti obiteljske mirovine tijekom svog premijerskog mandata.

silvano hrelja

Foto: Silvano Hrelja | Youtube screenshot

Prelazak Silvana Hrelje u vladajuću koaliciju u parlamentu i dalje je top tema u dnevnopolitičkom životu. Predsjednik Zoran Milanović nedavno je Hreljin transfer ocijenio kao potencijalno koruptivnom radnjom kazavši kako se USKOK trebao uključiti istog trena.

Hrelja ponudio, Plenković ga nazvao

Hrelja je danas gostovao na N1 televiziji gdje je objasnio kako je došlo do “projektne suradnje” s Plenkovićevom većinom. Podsjetimo, Hrelja je upravo na N1 televiziji prije dva tjedna kazao kako je spreman razgovarati o mogućem prelasku u vladajuću koaliciju ako Vlada omogući nasljeđivanje mirovina do srpnja sljedeće godine. Nakon toga ga je nazvao premijer i dogovorili su suradnju, samo što će obiteljske mirovine prema planu suradnje doći šest mjeseci kasnije (u 2023. godini).

Evo što sve piše u sporazumu kojeg je Hrelja sklopio s Plenkovićem!

“Ovaj zakon košta oko milijardu kuna. Ne može se u ovom trenutku točno izračunati. Majčinski dodatak, zabrana ugovora o dosmrtnom uzdržavanju, rad umirovljenika – neki od tih projekata ne koštaju ništa.

Košta veći cenzus za dopunsko i ukidanje RTV pristojbe za umirovljenike. Ali ne košta toliko da proračun i društvo ne bi mogli podnijeti”, kazao je Hrelja za N1.

Na komentare je li postao žetončić ili hreljtončić, kaže da mu ti nadimci ne smetaju i poručuje da “nema pravo sjediti tri godine u Saboru i ništa ne napraviti za svoje birače”.

O Milanovićevim optužbama: Zašto on nije riješio pitanje obiteljskih mirovina?

Osim samih umirovljenika, najtežu kvalifikaciju o Hreljinom prelasku na stranu vladajućih dao je predsjednik Zoran Milanović. Hrelja kaže da on svoje birače nije prevario, a ustvrdio je kako je bio dio većine tijekom Milanovićevog mandata kada se mogla pokrenuti reforma obiteljskih mirovina.

milanovic
Milanović o Hreljinom potezu: "Takve stvari izluđuju javnost, to je posao za USKOK"

“Naša koalicija mogla je to 2015. napraviti. Milanović je rekao da ćemo napraviti sljedeći mandat, koji nikad nismo dobili”, kazao je Hrelja.

Ispričao je kako se tada s Milanovićem puno družio i slušao njegove monologe, ali da za umirovljenike nije bilo realizacije ključnih projekata:

“Nije ga bilo previše briga jer je komotno imao većinu od 88 ruku. OK?”, poručio je Hrelja.

Nakon ove dionice planira napustiti politički život:

“Slobodan sam strijelac, to je moja odluka i želim to napraviti. Ne činim kostur vladajuće većine, 77. sam glas, nisam nikome uskočio na mjesto. Radi se o projektnoj suradnji”, zaključio je Silvano Hrelja.

 

Hrelja odgovorio Milanoviću: Obiteljske mirovine smo mogli riješiti u njegovom mandatu, on je odgađao
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap