Hrelja odbio privilegirano cijepljenje: “Građani trebaju biti ispred zastupnika”

Josip Mihaljević
19. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Saborski zastupnik HSU-a gostovao je na N1 televiziji gdje je pojasnio zašto je odbio privilegirano cijepljenje.

Silvano Hrelja (Snimak zaslona/FB)

Sabor je danas nastavio s radom, a jučer su zastupnici imali mogućnost cijepiti se “preko reda” u sklopu kampanje o važnosti cijepljenja. Iako ih je u Saboru 151, na mogućnost prijevremenog cijepljenja odlučio se 51 zastupnik. Neki su odbili jer su nedavno preboljeli koronu, a neki su odbili jer smatraju da nije u redu da se saborski zastupnici cijepe prije prioritetnih skupina. Među njima je i bivši predsjednik HSU-a Silvano Hrelja koji je svoje razloge obrazložio u Novom danu N1 televizije.

“Ja sam iskoristio svoje pravo da je cjepivo dobrovoljno i svoje pravo na izbor i dobro sam razmislio i rekao da ću čekati svoj red, bez obzira što sam u 63. godini života i što imam dijagnozu dijabetičara”, kazao je Hrelja.

Poručio je kako nije antivakser, ali je antielitist:

kosor jadranka
Kosor: "Želim znati imena 51 kukavice koji su prioritetniji od moje majke, 88 godina"

“Mislim da puno naših sugrađana ima prednost pred zastupnicima i metoda da mi predstavljamo etalon i potaknemo ljude da se cijepe nije točna. Važnije je da se cijepi liječnik i objasni što je točno u tom cjepivu, nego saborski zastupnik”, smatra Hrelja.

Smatra da teza o nezamjenjivosti saborskih zastupnika ne stoji jer i glasanje i rasprave mogu održavati online.

“Prioritet su zdravstveno osoblje i naši stariji građani. Imamo jako puno građana starijih od 80 godina i mislim da njih treba prvo cijepiti”, kazao je Hrelja.

Zaključio je kako cijepljenje saborskih zastupnika nikoga neće potaknuti na cijepljenje te upozorio da bi moglo polučiti upravo suprotan rezultat.

Hrelja odbio privilegirano cijepljenje: “Građani trebaju biti ispred zastupnika”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap