Kosor: “Želim znati imena 51 kukavice koji su prioritetniji od moje majke, 88 godina”

Josip Mihaljević
18. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Bivša premijerka i ranije je kritizirala cijepljenje pred kamerama kada su se cijepili članovi Vlade i Stožera, a sada je kritizirala prioritetno cijepljenje saborskih zastupnika.

kosor jadranka

Foto: Jadranka Kosor | Youtube screenshot

Saborski zastupnici danas su imali mogućnost cijepiti se pred kamerama, baš kao i članovi Vlade i Stožera koji su to obavili prije desetak dana.

Iako nisu u prioritetnoj skupini, političari su se cijepili prije reda u sklopu kampanje cijepljenja, odnosno kako bi pokazali da je cjepivo sigurno i da motiviraju građane da naprave isto.

Podsjetimo, cjepiva pristižu redovito, ali u manjim dozama od nekoliko tisuća. Vlada je odlučila da prioritet imaju korisnici i djelatnici u domovima za starije, kao i zdravstveni radnici. Nakon njih cijepiti bi se trebali svi drugi stariji građani i oni koji pripadaju rizičnim skupinama, a nakon njih bi cjepivo trebalo postati dostupno i za preostalu javnost.

Kosor kritizirala političare koji se cijepe preko reda: “Miško mali”

Jadranka Kosor je preko svog Twitter profila poprilično ljuta na prioritetno cijepljenje političara:

“Dobro jutro. Košmarna noć a onda dan u kojem se osluškuje. Sve je lakše kad znamo da će se danas povlašteno cijepiti zastupnici u Saboru iako nisu svi u zdravstvu, domovima a neizvjesno čekaju bolesni, transplantirani, stari. Sve za Hrvatsku”, poručila je ironično.

Kosor je pohvalila zastupnike i s lijeva i s desna koji su cijepljenje odbili, a kritizirala je Peđu Grbina jer je pristao.

“Ima zastupnika, i s lijeva i s desna, koji odbijaju privilegirano cijepljenje u Saboru. Bravo. Ali se “šef opozicije” želi privilegirano cijepiti jer veli da će tako ponukati građane da se cijepe iako je cjepiva malo. Miško mali”, napisala je na Twitteru.

Ipak, čini se da je bivša premijerka prebacila TV program te da ostatak cijepljenja nije gledala. Na komentar Hameda Bangoure da smo se sveli na čekanje reality showa “Cijepljenje saborskih zastupnika”, Kosor je bila poprilično oštra:

“Neću to gledati jer me sram. Želim samo imena 51 kukavica koji su prioritetniji od moje majke, 88 godina”, napisala je Kosor.

 

Kosor: “Želim znati imena 51 kukavice koji su prioritetniji od moje majke, 88 godina”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap