Hrelja komentirao izborne liste, izrazio spremnost da postane ministar

Josip Mihaljević
22. svibnja 2020.
Novosti
A- A+

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) jutros je gostovao na N1 televiziji gdje je komentirao predizborne aktivnosti, sastavljanje kandidacijskih lista, ali je otkrio da je spreman ući u izvršnu vlast.

silvano hrelja

Foto: Mirovina.hr

Gost N1 Studija bio je predsjednik HSU-a Silvano Hrelja koji je komentirao predizborne aktivnosti i slaganje kandidacijskih lista.

Imaju dva ulazna mjesta na listi, ukupno 11

branko grcic

SDP objavio što planira u prvih tjedan dana vlasti, bit će novca i za umirovljenike

Otkrio je da danas poslijepodne ide u Viroviticu obaviti terenske razgovore, a idućeg tjedna će imati sastanak Predsjedništva stranke kada će odlučiti tko iz redova HSU-a ide na liste Restart koalicije.

“U našem sporazumu sa SDP-om ima 11 mjesta na 10 izbornih lista od trećeg do dvanaestog mjesta i za ta mjesta prikupljamo kandidature od županijskih organizacija”, kazao je Hrelja.

Iako imaju 11 mjesta, pretpostavlja se da su samo dva od njih takozvana “ulazna”, odnosno u izbornim jedinicama gdje SDP očekuje jak rezultat.

Hrelja smatra da umirovljenici vrijede više, ali kazao je kako oni nisu stranka koja dijeli mandate:

“I nekada cijeli proces treba proći s okusom kiselog grožđa u ustima, ali treba ići naprijed jer nitko nema pravo od ovoga raditi atrakciju i najveći mogući rizik i ugasiti stranku koja je parlamentarna od 2003., 17 godina, i sigurno je do sada i bit će na pomoći umirovljenicima”, objasnio je Hrelja.

Ulazna mjesta se odnose na osmu izbornu jedinicu (sjeverni Jadran) gdje će vjerojatno ići sam Hrelja, a na listi će biti treći. Drugo ulazno mjesto je relativno sigurno, peto u četvrtoj izbornoj jedinici (Slavonija) gdje SDP u pravilu uzima točno pet mandata.

Spreman za izvršnu vlast

silvano hrelja

Veliki intervju sa Silvanom Hreljom: "Spreman sam postati ministar rada i mirovinskog sustava u SDP-ovoj Vladi"

Hrelja je još u rujnu 2019. godine izrazio spremnost da u SDP-ovoj vladi preuzme dužnost ministra rada i mirovinskog sustava, a u današnjem nastupu na N1 je također je rekao da je spreman preuzeti izvršnu vlast.

“Rekao sam kolegama iz SDP-a da sam spreman prihvatiti izazov izvršne vlasti samo kako bi riješio ove stvari, posebno tu mislim na obiteljske mirovine. Naravno, ako se oni s time slažu. Mi o tome razgovaramo, a ja imam jasan cilj što ćemo napraviti u tom mandatu. Onda bih mogao reći – najžešći problemi mirovinskog sustava su riješeni”, rekao je Hrelja za Mirovina.hr u rujnu 2019. godine.

U novom mandatu bi pak proširio umirovljeničku problematiku na priču o ugradnji dizala u višestambene zgrade. Komentirao je i dosadašnja postignuća, kazavši kako su osigurali pet zakona koji osiguravaju bolja prava umirovljenika.

Upitan da komentira izjavu Branka Bačića koji ih je nazvao Reškart koalicijom, Hrelja je kazao da je najlakše hračnuti na nekoga, a ne pogledati sebe u ogledalo, referirajući se na 11 smijenjenih ministara, Agrokor, brodogradilišta i druge afere koje su tresle ovu Vladu.